|

MTV'den Kabe'ye

MTV televizyonunun bir zamanlar en ünlü spikeri Kristiane Backer, Müslüman olup hayatını değiştirdikten sonra yaşadıklarını "MTV'den Mekke'ye" adlı kitapta anlattı.

İstanbul
00:00 - 11/06/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:45 - 10/06/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
MTV'den Kabe'ye
MTV'den Kabe'ye

MTV televizyonunun ünlü spikeri Kristiane Backer 1995'te İslamı seçtikten hayatındaki değişimleri bir kitapta anlattı. Bugün 43 yaşında olan Backer henüz 20'li yaşlarındayken MTV televizyonunun beyin takımı arasında yer alıyordu. MTV yöneticileri ondan daha iyi faydalanmak için televizyonun merkezi olan Londra'ya çağırdılar. MTV'nin bir çok programında ekran yüzü olan Kristiane Backer'in hayatı bir partide değişti. Dünyaca tanınmış ünlü yıldızlar Seal, Gavin Rossdale ve Elizabeth Hurley'in de bulunduğu bir partide Pakistanlı ünlü kriketçi İmran Han'la tanışan Kristiane Backer'ın hayatı o gece değişti.

PAYLAŞIMDAN ETKİLENDİ

Pakistan'da tüm yoksulluğa rağmen insanların paylaşma isteğinden etkilenen ünlü TV spikeri, bu sayede İslam'ı daha da yakından tanıma fırsatı buldu. 1995'de Müslüman olan Backer'in hayatı İslam'ı tanıdıktan sonra tamamen değişti. Backer yaşadığı bu değişimin öyküsünü bu günlerde piyasaya çıkarmaya hazırlandığı "MTV'den Mekke'ye" adlı kitabında ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Kuran-ı Kerim okumayı çok sevdiğini dile getiren Backer, ayetleri okuduğunda çok rahatladığını dile getiriyor ve bunun sebebini de şöyle açıklıyor: "Kuran'ı okuduğumda sanki Allah'la doğrudan konuşuyormuşum hissini yaşıyorum."

TÜRKİYE'YE DE GELDİ

Kristiane Backer, kitabında İslam'ın Batı'da yanlış anlaşıldığını da önemle vurguluyor.Müslüman olduktan sonra Türkiye'yi de ziyaret eden Kristiane Backer'in internet sayfasında Türkiye'de ziyaret ettiği camilerin, Konya'daki Mevlana türbesinin ve sema gösterisinin fotoğrafları yer alıyor.



15 yıl önce