|

Nevin Akkaya derin bir hüzne sebep oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ilk tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nevin Akkaya'yı yitirmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Yeni Şafak
11:18 - 6/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:38 - 6/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Nevin Akkaya, 1919'da İstanbul'da doğdu. Lise tahsili ile birlikte konservatuvara devam etti. 1937'de Şehir Tiyatrosu'na girdi. İlk rolü; Pergünt'deki Solveig idi ve bu rolündeki aryayı Cemil Reşit orkestrası ile seslendirdi.



Muhsin Ertuğrul, 1950 yılında, Nevin Akkaya ve bir grup ile beraber Şehir Tiyatrosu'ndan ayrılarak Küçük Sahne'yi kurdu. Akkaya orada; “Kanlı Düğün", “On İkinci Gece", “Örümcek", “Fareler ve İnsanlar" ve daha birçok oyunda oynadı. Muhsin Ertuğrul ile birlikte “Kral Lear", “Bir Adam Yaratmak" oyunlarında rol aldı.



1952'de Tarık Gürcan ile evlenerek tiyatroyu bıraktı ve radyoda “Arkası Yarın" ve “Bir Hikayemiz Var" programlarını uzun yıllar birlikte yürüttüler.



Nevin Akkaya, Türkan Şoray'dan Hale Soygazi'ye, Suzan Avcı'dan Neriman Köksal'a kadar birçok sanatçıyı seslendirdi.



Oynadığı Oyunlardan Bazıları: Hamlet, Othello, Kış Masalı, Yanlışlıklar Komedyası, Nasıl Hoşunuza Giderse, Fırtına, Cyrano de Bergerac, Ruy Blas, Don Carlos, Ocak Çekirgesi, Maryan'ın Kalbi, Üç Kız Kardeş, Karanlık, Promete Zincirde, Aynaroz Kadısı, Kral Lear, Bir Adam Yaratmak



Nevin Akkaya'nın cenazesi, 7 Nisan 2015 Salı günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde saat 10.30'da düzenlenecek anma töreninden sonra, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.






#Hamlet
#Othello
#Kış Masalı
#Yanlışlıklar Komedyası
#Nasıl Hoşunuza Giderse
#Fırtına
#Cyrano de Bergerac
#Ruy Blas
#Don Carlos
#Ocak Çekirgesi
#Maryan'ın Kalbi
#Üç Kız Kardeş
#Karanlık
#Promete Zincirde
#Aynaroz Kadısı
#Kral Lear
#Bir Adam Yaratmak
9 yıl önce