|

Ren nehrinde bomba alarmı

Kasım ayında en düşük seviyesine inen Ren nehri, derinliklerinde yatan 2 tonluk bombayı ortaya çıkardı. Bombanın patlama ihtimaline karşı Almanya'nın Koblenz kentinin neredeyse yarısı boşaltıldı. 65 yıllık bomba geçici barajla çembere alındı

Dış Haberler
00:00 - 3/12/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 3/12/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Ren nehrinde bomba alarmı
Ren nehrinde bomba alarmı

CEZAEVLERİ BOŞALTILDI

Ren nehrinin sularının kasım ayında çekilmesinin ardından ortaya çıkan II. Dünya Savaşı'ndan kalma İngiliz bombası, Almanya'da alarma yol açtı. Bombanın etkisiz hale getirilmesi çalışmaları nedeniyle, Almanya'nın Koblenz kentinin yarısına yakını tahliye edildi. 1000'e yakın polis ve itfaiye çalışanı, alarm verilen kentte görev başına çağrıldı.

Savaştan 65 yıl sonra bulunan bombanın etrafında 350 kum torbasıyla geçici baraj inşa edildi.


EN BÜYÜK TAHLİYE

2 tonluk bombanın neden olduğu tehlike nedeniyle, 120 bin nüfuslu kentte 45 bin kişi evlerini terk ederken, 2 hastane ve bir cezaevi de boşaltıldı. Yanlarında kalacak aile üyeleri ya da arkadaşları olmayanlar için tehlike alanı dışındaki okullarda geçici barınaklar hazırlandı ve ücretsiz otobüs seferleri konuldu. Tahliye işlemlerinin Almanya'da II. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük operasyon olduğu belirtildi.


12 yıl önce