|

Roland Meinl, Okay Temiz'i seçti

Dünyanın en bilinen vurmalı çalgılar firması olan Roland Meinl, Türkiye'den perküsyon ustası Okay Temiz'le çalışacak. Birçok ülkeden tanınmış perküsyon sanatçılarına sponsor olan dev şirket, Latin Amerika'dan, Hindistan'a kadar dünyanın en bilinen perküsyoncularıyla ortak etkinlikler düzenlenliyor.

00:00 - 6/05/2007 Pazar
Güncelleme: 23:47 - 5/05/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Roland Meinl, Okay Temiz'i seçti
Roland Meinl, Okay Temiz'i seçti

Geçtiğimiz haftalarda yeni ürünlerini Okay Temiz'le paylaşan firma, İstanbul'da da etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor.

Okay Temiz Türkiye'de vurmalı çalgıları çok amaçlı kullanan ilk sanatçı. Her şeyin bir sesi olduğunu ve bu sesi istediği yerde kullanabileceğini söyleyen Temiz, Türk folklorunda ve sufi müziğinde çalışmalar yapıyor.

Temiz, kendi türünde yaptığı araştırmalara 1960'lı yıllarda başladı. Şimdi kullandığı aletlerin birçoğunu da kendisi yaptı. Enstruman üretimine devam eden Temiz, şimdiye kadar birçok farklı vurmalı alet icat eti. Çalışmalarına İsveç'te başlayan Temiz, bu ülkeden yüzlerce festival ve konsere katıldı. Bu çalışmalara çeşitli firmalar da destek oldu.

Roland Meinl, perküsyon sanatçılarının çalışmalarına önemli destekler veriyor. Konser dünyanın neresinde olursa olsun orkestranın ihtiyacı olan davulları, zilleri ve elektronik aletleri ücretsiz olarak temin ediyor.

İstanbul'da düzenlenecek etkinliklerde Okay Temiz'in teknik altyapısını üstlenen Meinl firması, yeni enstrumanların üretiminde de Temiz'den destek alıyor. Yakında Türk usülü vurmalı çalgıların Almanya'da üretildiğini duyarsanız şaşırmayın. Meinl'dan gelen mühendisler Temiz'den, Türk zillerinin ölçülerini alıp ülkelerine götürdü.

Temiz ve Meinl işbirliğiyle ortaya çıkacak müzik, 16 Temmuz'da İstanbul Caz Festivali'nde sergilenecek.


17 yıl önce