|

Sevdiklerini yitiren kişilerin kalbi dayanmıyor

Yakınlarını yitirenler insanlarda kalp rahatsızlığı ya da felce neden olabilen kalp ritim bozukluğu riskinin arttığı tespit edildi. Danimarkalı bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre kayıp yaşayan insanlar yalnızca psikolojik olarak değil fiziksel olarak da zarar görüyor.

Yeni Şafak
10:43 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 07:43 - 8/04/2016 Cuma
AA
Danimarkalı bilim adamlarının araştırmalarına göre sevdiklerini yitiren insanlarda kalp hastalıkları daha sık görülüyor.
Danimarkalı bilim adamlarının araştırmalarına göre sevdiklerini yitiren insanlarda kalp hastalıkları daha sık görülüyor.

Yakınlarını yitirenlerde kalp rahatsızlığı ya da felce neden olabilen kalp ritim bozukluğu riskinin arttığı tespit edildi


Bilim

insanları, çok sevdiği bir yakınını kaybedenlerde,

felç

ya da kalp rahatsızlıklarına sebep olabilen aritmi (atrial fibrillation) riskinin diğer kişilere göre yüzde 41 fazla olduğunu tespit etti.



Danimarkalı bilim insanları tarafından yapılan araştırma, "kalp kırılmasının" sadece psikolojik olgu olmadığını, fizyolojik sonuçlarının da bulunduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, çok sevdiği bir yakınını yitiren kişilerin kalp rahatsızlıkları ve felce sebebiyet verebilen aritmiye yakalanma riski, diğer kişilere göre yüzde 41 artıyor. 60 yaşın altındakiler ile yakınını beklemediği anda kaybedenlerde ise bu risk daha yüksek. Yakınını aniden kaybedenlerde riskin yüzde 57 fazla olduğu kaydedildi. Aritmiye yakalanma riskinin vefat olayından sonraki

iki

haftada en yükseğe çıktığı, bir yıl sonra riskin diğer insanların seviyesine gerilediği belirtildi.







#kalp
#felç
8 yıl önce