|

Tahsin Amca'yı kaybettik

Kuruntu Ailesi dizisindeki 'Hüsnü Kuruntu' rolü ile hafızalarda yer eden, son yıllarda ise Avrupa Yakası'ndaki 'Tahsin Bey' ile gönüllerde taht kuran sinema ve tiyatronun usta ismi Gazanfer Özcan vefat etti.

İstihbarat Servisi
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:01 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Tahsin Amca'yı kaybettik
Tahsin Amca'yı kaybettik

Devlet Sanatcısı Gazanfer Özcan tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde dün akşam hayatını kaybetti. 78 yaşındaki Gazenfer Özcan, 1.5 ay önce rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Özcan, kalp yetmezliği ve iskemik serebral vasküler hastalık tanılarıyla hastanede tedavi görüyordu.

Kuruntu Ailesi dizisindeki 'Hüsnü Kuruntu' rolü ile hafızalara kazınan Gazanfer Özcan en son Avrupa Yakası adlı televiyon dizisindeki 'Tahsin Bey' rolü ile seyircilerin büyük beğenisini toplamıştı.

1998'DE DEVLET SANATÇISI OLDU

Özcan, 1955 yılında Komedi Tiyatrosu'nda Mahallenin Romanı oyununda aldığı rolle kadroya girdi. 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 50'li 60'lı yıllarda çok sayıda sinema filminde rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı dizideki Hüsnü Kuruntu rolü ile tanındı, pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. Avrupa Yakası adlı dizideki Tahsin Bey rolü ile de 'baba' rolünü sürdürdü. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.



15 yıl önce