|

Tavlayı İstiklal gazisi dedesinden öğrendi

ABD'den gelerek Bodrum'a yerleşen ve çifte vatandaşlık alan 54 yaşındaki George Russel Simpson, İstiklal Savaşı gazisi dedesinden öğrendiği tavla ile iki kez Türkiye şampiyonu oldu.

Aa
00:00 - 19/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:59 - 19/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Tavlayı İstiklal gazisi dedesinden öğrendi
Tavlayı İstiklal gazisi dedesinden öğrendi

ABD'nin New York kentinde doğan ve uzun yıllar Amerika'da yaşayan George Russel Simpson, 29 yıl önce Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıçiftlik beldesine yerleşti.

Annesi Türk, babası ise Amerikan vatandaşı olan Simpson, İstiklal gazisi olduğu öğrenilen dedesi Abdullah Arif Atasagun ile 1965 yılında tavla oynamaya başladı. 1980 yılına kadar hayatta olan dedesiyle sık sık tavla oynayan Simpson, önce Dünya Tavla Federasyonuna (WBF), ardından da 1994 yılında federasyonun Türkiye temsilciliğine katıldı.

Simpson, 2007 yılında internet üzerinden oynanan Türkiye Tavla Şampiyonası'nda birinciliği kazandı. Simpson, ikinci şampiyonluğunu ise 2013 yılında elde etti.

Başarısını dedesine borçlu

Simpson, gazetecilere yaptığı açıklamada, tavlada bildiklerinin büyük bölümünü dedesinden öğrendiğini anlattı. Bodrum'da yaşamayı ve tavlayı çok sevdiğini dile getiren Simpson, dedesinden kalan tavla takımlarını ve İstiklal Madalyasını evinin en özel köşesinde sakladığını kaydetti.

Bodrum'daki tavla liginde de oynadığını belirten Simpson, turnuva hazırlıklarını yaşadığı köydeki vatandaşlarla kahvehanede tavla oynayarak sürdürdüğünü ifade etti.

Köy kahvesinde bazı köylüler ise Simpson ile vakit buldukça tavla oynadıklarını anlattılar.

Bodrum Tavla Kulübü Kurucusu Mehmet Dağoğlu, Simpson'un çok değerli bir oyuncu olduğunu belirtti. Dağoğlu, "Simpson sürekli tavla oynayan oyuncularımızdan birisi. Daha önce iki kez Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Avusturya'da dereceye girmiş bir oyuncudur. 2013 yılında da Türkiye Şampiyonasında 44 oyuncuyu yenerek Türkiye şampiyonluğunu Bodrum'a kazandırdı" dedi.

Öte yandan, Simpson'un 27 Mart'da Avusturya'nın Velden kentinde düzenlenecek tavla şampiyonasına katılacağı öğrenildi.

10 yıl önce