|

Terasta 150 kanarya besliyor

Afyonkarahisar''ın İhsaniye ilçesinde yaşayan Nurol Çakır, evinin terasında beslediği 150 kanarya ile ''En güzel kanarya'' yarışmasına hazırlanıyor.

İha
00:00 - 22/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:59 - 22/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Terasta 150 kanarya besliyor
Terasta 150 kanarya besliyor

İlçeye bağlı Akören Beldesi İlköğretim Okulu Müdürü Nurol Çakır, beslediği 3 farklı türdeki 150 kanarya ile ilçede herkesin ilgi odağı oldu. Bir arkadaşının önerisi ile kanarya beslemeye başladığını anlatan Çakır, ilk etapta iki kanarya beslediğini ve aradan geçen 3 yıl içerisinde kuşlarının sayısının 150 olduğunu söyledi. Kuşların insan üzerindeki stresi attığına dikkat çeken Çakır, ''Hayvanları seviyorum. Kuşlarla, kanaryalar ile birlikte olmaktan mutluyum. Zaten uzmanlarda stres atılması noktasında kuşlarla ilgilenilmesi gerektiğini söylüyor. Ben de bunu yaşayarak görüyorum'' dedi.

Çakır, evinin terasını sadece bu işe ayırdığını anlatarak, kanaryalarının yavrularını yem maliyetini karşılamak için sattığını ve diğerlerine kesinlikle dokunmadığını da kaydetti. Geçen yıllarda Türkiye çapında gerçekleştirilen ''En güzel kanarya'' yarışmasına geçen 3 yıllık süre zarfında alt yapısı yeterli olmadığı için katılmadığını ama bu sene gerçekleştirilecek yarışmaya katılacağını ifade eden Çakır, ''Ben 3 çeşit kanarya besliyorum, bu sene bu 3 tür ile katılacağım ve şansımı deneyeceğim'' diye konuştu.

11 yıl önce