|

Türk obua sanatçısına ödül

Aa
00:00 - 18/06/2010 Cuma
Güncelleme: 14:13 - 18/06/2010 Cuma
Yeni Şafak
Türk obua sanatçısına ödül
Türk obua sanatçısına ödül

23 yaşındaki Türk obua sanatçısı Özge İnci, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Kraliçe Sofia Müzik Yüksek Okulu tarafından "üstün başarı" ödülüne layık görüldü.



El Pardo Kraliyet Sarayı'nda düzenlenen törende Özge İnci "üstün başarı diplomasını" İspanya Kraliçesi Sofia'nın elinden aldı. Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat, eşi Ayşe Arat, İspanya Eğitim Bakanı Angel Gabilondo, Madrid özerk yönetimi başkanı Esperanza Aguirre gibi üst düzey davetlilerinin de bulunduğu törenin sonunda Kraliçe Sofia Müzik Yüksek Okulundan bir orkestra klasik müzik konseri verdi. 




Törende ayrıca dünyaca ünlü Hintli orkestra şefi Zubin Mehta'ya 8. Yehudi Menuhin sanat ve eğitim ödülü verildi.

2009-2010 akademik yılında obua kategorisinde en başarılı öğrenci seçilen İnci, yaptığı açıklamada, "Dünyada bir Türk obuacı yok. Ben, Türkiye'nin de bu işte var olduğunu dünyaya göstermek istiyorum. Yurt dışında kendimi en iyi şekilde geliştirip daha sonra ülkeme dönerek, bilgilerimi aktarmak istiyorum" dedi.




8 yıllık eğitimin verildiği İzmir konservatuvarını 6 yılda bitirdiğini ve Türkiye'de bunu yapan iki kişiden biri olduğunu anlatan İnci, "Ailemin maddi olanakları fazla olmadığından, yurt dışında eğitimi karşılama imkanım yoktu. Türkiye'de yaptığım burs başvurularından da olumsuz yanıt aldım. Ama bir gün, Berlin Filarmoni Orkestrası'nda da obua çalan dünyaca ünlü sanatçılardan Hansjörg Schellenberger, İzmir'deki konserde beni izledi, beğendi ve burslu olarak Madrid'deki bu müzik okuluna gelmemi sağladı. Burası özel bir okul. Ben 3 yıldır burada bursluyum ve en az 1-2 yıl daha burslu olarak burada kalacağımı sanıyorum" şeklinde konuştu.




Yıl içerisinde Madrid'de ve Avrupa'nın farklı yerlerinde konserler verdiğini belirten genç Türk sanatçı, amacının uluslararası yarışmalara katılıp, buralarda başarı elde etmek olduğunu söyledi. 

Özge İnci, gelecek hafta Viyana'da konser vereceğini kaydetti. 



14 yıl önce