|

'Türkler müthiş insanlar'

Cihan
00:00 - 5/05/2008 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 5/05/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
'Türkler müthiş insanlar'
'Türkler müthiş insanlar'

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 24 Mayıs'ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na Rusya'dan katılacak Dima Bilan, "Türkler müthiş insanlar. Çünkü onlar müziği çok seviyor." dedi.

Believe(İnanç) adlı parçayla Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak Dima Bilan özel açıklamalarda bulundu. Eurovision yarışmasından önce birçok ülkeyi gezdiğini anlatan Bilan, yakın zamanda Türkiye'yi de ziyaret ettiğini anlattı. Bilan, "Türkler müthiş insanlar. Çünkü onlar müziği çok seviyor. Benim için bu çok önemli. Türkiye'de bulunmuştum. Hem konser hem de konser programları dışında İstanbul'a gittim. Müzik kültürü yoğun olan ülkeler çok hoşuma gidiyor." şeklinde konuştu.

Gizli tutulan yarışmadaki gösteri hakkında bilgi veren Bilan, "Bizim gösterimizde tanınan Rus buzpateni Dünya Şampiyonu Evgeniy Plyuşenko ve Stradivarius'un kemanı ile çalacak olan kemancı Edvin Marton'un yer alması hayli ilginç olacak." diye konuştu.

Evrovizyon'da söyleyeceği Believe şarkısınınnakarat kısımlarının kendisine ait olduğunu anlatan Bilan, "Şarkı herkesle alakalı. Çünkü hayatımız boyunca zor anlarla karşılaşıyoruz. Benim hayatımda da böyle anlar oldu. Bu tür zor durumlar hayatta sürekli olacak. Ancak biz bu zorlukları atlatabilmeliyiz. Müzik sıkıntılı anlarımızda bize yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Bilan, söyleşinin sonunda Türkiye'deki şarkı sevenler için "Believe" şarkısından bir parçayı Cihan mikrofonuna seslendirdi.

16 yıl önce