|

Yatsıdan sonra Kur’an dersi veriyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, imamların en önemli vazifelerinden birinin, kitap ve sünnete bağlı kalmak, çocukların ve gençlerin bu ilkelere göre yetişmelerini sağlamak olduğunu bildirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2019 Pazar
Güncelleme: 23:56 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahmet Buğutekin (sağ)  Ali Erbaş (sol)
Ahmet Buğutekin (sağ) Ali Erbaş (sol)

Erbaş, Mersin’deki programı kapsamında, kentte görev yapan din görevlilerini temsilen Yenipazar Camisi’nin imamı Ahmet Buğutekin’e evinde ziyarette bulundu..

SARIK VE CÜBBE HEDİYE ETTİ

Ziyarette Erbaş’a, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve İl Müftüsü Şaban Kondi de eşlik etti. Kondi, Buğutekin’in, gençlere ve çocuklara yönelik önemli çalışmalar yaptığını belirterek, 40 öğrenciye yatsı namazlarından sonra Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi verdiğini kaydetti. Buğutekin’i tebrik eden Erbaş, din görevlisinin, bulunduğu şehrin ve mahallenin insanlarına, İslam’ın güzelliklerini yaşamaları noktasında rehberlik etmesi gerektiğini vurguladı. Erbaş, şu ifadeleri kullandı: “Peygamberimiz nasıl Yesrib’i, Kur’an-ı Kerim’in nuruyla nurlandırarak Medine haline getirdiyse, biz de mahallelerimizi Kur’an’ın nuruyla nurlandıracağız. İmamlarımızın en önemli vazifelerinden biri, kitap ve sünnete bağlı kalmak ve çocukların, gençlerin bu ilkelere göre yetişmelerini sağlamaktır.” Erbaş, Buğutekin’e sarık ve cübbe hediye etti.

#Ali Erbaş
#Yenipazar Camii
#Ahmet Buğutekin
#Kur'an-ı Kerim
5 yıl önce