|

Çamlıca'ya sığmadılar

7’den 70’e on binlerce Müslüman sabah namazını kılmak için Çamlıca Camisi’ne koştu. 63 bin kişi kapasiteli cami dolunca cemaat dış avlu ve bahçeye taştı. Böylece, “60 bin kişilik cami mi yapılır, bir kere bile dolduramazsınız” diyenlere daha caminin resmi açılışı yapılmadan en güzel cevap verilmiş oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 29/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 29/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Çamlıca Camii
Çamlıca Camii

Çamlıca Camisi, tarihi günlerden birine tanıklık etti. İstanbul Müftülüğü’nün düzenlediği “Sabah Namazı Buluşmaları”nın finali Çamlıca Camisi’nde yapıldı. Sabah namazı için genç, yaşlı, çocuk her yaştan binlerce vatandaş Çamlıca Camisi’ne akın etti.


CEMAAT AVLUYA TAŞTI

Kur’an-ı Kerim okunması ve sabah namazının kılınmasının ardından dua edildi.
Kalabalık nedeniyle Çamlıca Camisi ve avlusu doldu. Camiye sığmayan vatandaşlar dış avlu ve bahçede namazlarını eda etti.
Namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Programa Erbaş’ın yanısıra, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı.

GENÇLERİMİZİN ELİNDE KİTAP VE KALEM DÜŞMESİN

Prof. Dr. Ali Erbaş, namazın ardından bir konuşma yaptı. Erbaş şunları söyledi: “Erbaş, “
Elhamdülillah binlerce gençle birlikte namaz kıldık, rüku ettik, dua ettik. Allah Resulü Efendimiz bütün insanlığa şu mesajı verdi, ‘Benim ümmetimin gençlerinin, çocuklarının, benim ümmetimin mensuplarının elinden kitap ve kalem düşmeyecek.’ Asırlar boyunca bu ümmetin çocuk ve gençlerinin elinden kitap, kalem düşmediği zamanlarda hep yüceldik, hep yükseldik. Ama kitap ve kalem, öğrenmek, öğretmek bizden uzaklaşınca bu ümmet geriledi, zayıfladı. İnşallah bugün elinde kalem ve kitap olan öğrenme ve öğretme peşinde olan gençlerimiz var, umutluyuz.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN CAMİLERİ HEP BÖYLE DOLDURMAK

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ise namazlarını avluda kıldıklarını, birçok kişinin ise içeri giremediğini söylediğini ifade etti. Erdoğan, “
Neden akın etti? Ben de Müslümanlardanım demek için, büyük bir ümmetin parçası olduğunu hissedebilmek ve dünyaya haykırabilmek için. Herhalde bundan böyle üstümüze düşen, bu camileri hep böyle doldurmak. Çünkü inanın ki bizim buradaki birlik tablomuz, dünyaya vermemiz gereken mesaj. Bu ümmetin düşmanlarına vermemiz gereken mesaj. Müslümanların üzerinde planlar kuranlara vermemiz gereken mesaj. Ve inanın onları en çok ürküten de işte buradaki bu birlik tablosu
” ifadelerini kullandı.


70 bin kişinin elini öpecek misin?


Daha büyük cami istiyoruz


Çamlıca Camisi’nin dolup taşması sosyal meydanın da birinci gündem maddesi oldu. Birçok kullanıcı yaptığı paylaşımlarla ortaya çıkan tablodan gurur duyduklarını dile getirdi. Siyasi parti liderlerinin “Çamlıca dolmaz” mesajını hatırlatan kullanıcılar şu paylaşımlarda bulundu:
“Camiye sığamadık. Daha büyüğünü yap Reis. Ne gerek var denilen Çamlıca Camisi bu sabah. Cami içinde ve iç avluda yer bulamayan cemaat dış avluda saf tuttu. Temel’e kapak olsun. Birlikte daha güzeliz. Çamlıca tepesine bu kadar küçük cami yapılır mı? Daha büyüğünü istiyoruz
.”

Bomboş değil tıklım tıklım

Saadet Partisi’nin İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da, Çamlıca Camisi’nin boş bir fotoğrafını paylaşıp, “
Bomboş bir Çamlıca Camisi
” mesajını paylaştı. İslam, Karamollaoğlu’na atıfla “Genel Başkanımız haklı değil mi?” diye sormuştu. Çamlıca Camsi’nin sabah namazında tıklım tıklım dolmasına İslam’ın nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

#Çamlıca Camii
#Cemaat
#Namaz
5 yıl önce