|

Yaylada LAZboard

İkizdere ilçesine bağlı Petran Yaylası'nda düzenlenen etkinlikte 'lazboard' adı verilen tahtalarla kayak yapıldı.

.
00:00 - 22/01/2013 Salı
Güncelleme: 22:56 - 21/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Yaylada LAZboard
Yaylada LAZboard

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Petran Yaylası'nda 'lazboard' etkinliği düzenlendi. Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nce 2200 rakımlı Petran Yaylası'nda düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 40 kişi katıldı. Dağcılar, yörede 'lazboard' adı verilen tahtalarla kayak yapmak üzere parkura geldi. Önce deneme yaparak lazboarda alışmaya çalışan dağcılar, daha sonra kaymaya başladı. Meşeköy köyü sakinlerinin de katıldığı etkinlikte bazı dağcıların düştüğü gözlendi.

SNOWBOARDDAN İYİ

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi Leyla İslamoğlu, 'lazboard'ın yüzyıllardan beri yaşatılan bir gelenek olduğunu söyledi. Yabancıların bu bölgeye gelmesiyle 'lazboard'ın yerini snowboarda bıraktığını ifade eden İslamoğlu, 'Lazboard ile kaymak ayrı heyecan, çok keyif aldık. Muhteşem bir kayak faaliyeti oldu. İlk defa böyle bir heyecan yaşadım. Bu gelenek spor haline dönüştürüldü. Herkese buraya gelip bu sporu yapmasını tavsiye ediyorum. Çok güzel bir duygu. Tekrar bu duyguyu yaşamak istiyoruz' dedi.

Meşeköy sakinlerinden Ömer Havuz ise 5 yaşından beri bu sporu yaptığını belirterek, 'Eskiden köy yolumuzun kar nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandığı olurdu. Biz de bu tahtalara binerek hızla 4-5 kilometre yol giderdik' diye konuştu.


11 yıl önce