|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta: Yevmiyeli papaz aranıyor

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta birbirinden farklı içerikler okuyucu ile buluşuyor. İstanbul Bulgar Cemaati Başkanı Vasil Liaze, bu hafta Pazar Eki ile evlerinize konuk olarak İstanbul'daki küçülen cemaatleri anlatıyor.

Yeni Şafak
10:40 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 11:03 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki birbirinden zengin içeriği ile evlerinize konuk oluyor.
Yeni Şafak Pazar Eki birbirinden zengin içeriği ile evlerinize konuk oluyor.

Yeni Şafak Pazar Eki her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden farklı aktüel, kültür-sanat haberlerini evlerinize konuk ediyor. Alimlerin torunları, hayallerinin peşinden koşan oyuncular, İstanbul'un sayısı azalan cemaatleri, portakallı tatlılar ve daha birçok zengin içerik okuyucularla buluşuyor.

Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri:
Yevmiyeli papaz aranıyor

İstanbul Bulgar Cemaati Başkanı Vasil Liaze, cemaatlerinin giderek küçüldüğüne dikkat çekiyor. Liaze, "Cemaat olarak 600-700 kişiyiz. Zaten bir tane papazımız var. O da Şişli 'deki merkezkilisemizde. Eğer o da giderse Bulgaristan'dan papaz davet edeceğiz. Yevmiyesini ödeyeceğiz" şeklinde konuşuyor. Liaze, Bulgar Kilisesi'nin önemini ise şöyle anlatıyor: "Buradaki Rum Patrikhanesi Bulgarlar'ın kilise açmasına müsaade etmiyordu. Bugünkü kilise ile beraber Bulgarlar kendi kiliselerine kavuştular. Burası demirden yapılan ilk ve tekkilise. Dünyada başka bir örneği yok."

Siyasi filmlerle ülkemiz kuşatılıyor

Siyasi söylemlerde sinemanın rolü büyük. Müslümanların terörist, Türklerin vahşi gösterildiğini, Türkiye’nin işgale uğradığını gösteren filmler festivallerden ödülle dönüyor. Yrd. Doç. Erkan Büker, "Türkiye filmler yoluyla kuşatılıyor" diyor.

Alimlerin torunları izlerinden gidiyor

İslam alimleri, yaşadıkları döneme gerek hayat tarzlarıyla gerekse ilimleriyle damga vurdular. İşte bu alimlerinin torunları da dedelerinin yolunu rehber edindiler. A.Cüneyt Köksal, M. Tahir Büyükkörükçü, Ertuğrul Ökten, Sadullah Yıldız, Fatmanur Babalı ve Şeyma Bulut dedelerini anlattı.

400 köyü dolaştı oda aradı

80 yaşındaki emekli köy öğretmeni Yusuf Karakaya, altı buçuk yılda on binlerce kilometre yol kat etti. 400'ün üzerinde köyü dolaşarak Köy Odaları kitabını yazdı. Köy odalarının Türkiye'nin akademi yuvaları olduğunu söyleyen Karakaya, odaları sağladığı fayda ve toplumdaki yeri bakımından Mescid-i Nebevi'ye benzetiyor.

Portakalı soydum tatlıya koydum

Kış mevsiminde pazarda, markette, manavda karşımıza çıkan portakal, soğuk algınlığına karşı koruyucu bir meyve olarak biliniyor. Bolca tükettiğimiz bu şahane lezzet ile yapabileceğiniz bir ana yemek ve pelte tarifini sizler için derledik.

#Pazar eki
#Yeni şafak
6 yıl önce