|

Yirmi yıl önce 2 yaşındayken kaçırılıp evlatlık verilen Alper'in inanılmaz hikayesi

Müge Anlı’nın programı sayesinde gerçek ailesini bulan Gürsel Selam, 21 yıl boyunca 20 kilometre mesafedeki ailesinden habersiz yaşadı. Kayıp ilanlarında gördüğü çocukluk fotoğrafıyla gerçek ailesini bulan Gürsel Selam, " Gerçek ailemi ararken, çok aileyle tanıştım. Her seferinde hüsran yaşadım, enkaz altında kaldım. Birbirimizden habersiz aynı şehirde yaşamışız. 21 yıldır, 20 kilometre mesafedeymişiz" dedi.

Yeni Şafak
11:36 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:23 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Selam ailesi, 21 yıl önce Hatay'da kaçırılan oğulları Gürsel'e kavuştu.
Selam ailesi, 21 yıl önce Hatay'da kaçırılan oğulları Gürsel'e kavuştu.

İzmir'de yaşayan İbrahim ve Atiye Yılmaz çiftinin biricik yavrusu Gürsel, 1997'de gezmeye gittikleri Hatay'da kaçırıldı. Aile, kayıp çocuğu bulmak için Hatay'da yaşamaya başladı. 2010 yılında Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldılar. Kayıp çocuğun robot resmi yapıldı, kayıp ilanlarına konuldu.

Memduha-Kasım Yılmaz çifti tarafından "Abdullah Yılmaz" adıyla evlatlık olarak büyütülen Gürsel Selam ise 15 yaşındayken evlatlık olduğunu öğrendi. İlk iş olarak, kendisini büyüten, anne-baba bildiği Yılmaz çiftine sordu. Onların yanıtı ise, "Çocuğumuz olmuyordu. Perihan-Nafiz Efe isimli çift seni bize getirdi" dedi. Bu süre içinde Gürsel, Giresun Üniversitesi İş Güvenlik Bölümü'ne bitirdi ve çalışma hayatına atıldı.


Bir fotoğrafla ailesini buldu

17 Temmuz'da her zaman yaptığı gibi sosyal medyadan kayıp çocuk ilanlarına baktığı sırada kendi çocukluğuna benzettiği bir fotoğraf gözüne takıldı. Selam Çifti'nin 2.5 yaşında kaybolan çocuklarını aradıklarını görünce de hemen sosyal medyadan mesaj attı. Gelen cevap üzerine gerçek anne ve babasıyla sohbet etmeye başlayan Gürsel, "Ben sizin oğlunuzum. Vücudumda bana özel izler var. Kafamın ve kaşımın içinde iz, karnımda beyaz ben, ayağımda yanık yara izi var" dedi. Aile, Müge Anlı'nın programında birbirine kavuştu.

Gürsel Selam, "
Evlatlık olduğumu öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Tek başınasınız, anne baba dedikleriniz yalan, isminiz yalan, her şey yalanmış. Gerçek olmayan bir hayat. Gerçek ailemi ararken, çok aileyle tanıştım. Her seferinde hüsran yaşadım, enkaz altında kaldım. Birbirimizden habersiz aynı şehirde yaşamışız. 21 yıldır, 20 kilometre mesafedeymişiz. Aynı şehirde olup, aynı havayı solumuşuz. Ben hiç umudumu yitirmedim. Ve sonunda aileme kavuştum, Hiç tatmadığım kardeş sevgisini de tattım. Çok mutluyum
" diye konuştu.


#Müge Anlı
#evlatlık
#Hatay
6 yıl önce