|

Youtube katili yalnız değilmiş

Finlandiya'da 8 kişiyi öldüren 'Youtube katili'nin bir başka katliam planı içindeki Amerikalı Dillon Cossey'le irtibatına erişildi. Bu bağlantı bir internet örgütünü akla getirdi.

Dış Haberler
00:00 - 11/11/2007 Pazar
Güncelleme: 02:10 - 11/11/2007 Pazar
Yeni Şafak
Youtube katili yalnız değilmiş
Youtube katili yalnız değilmiş

Finlandiya'da 18 yaşındaki bir öğrencinin okulda 8 kişiyi öldürmesinin yankıları sürüyor. Dünyayı sarsan saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, yapılan incelemelerde ürkütücü bir bilgiye ulaşıldı. Saldırı planıyla ilgili bilgileri internetteki video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlaması nedeniyle Batı basınında “YouTube katili” olarak adlandırılan Pekka-Eric Auvinen'in, Amerika'nın Philadelphia kentinde bir lisede katliam yapmaya hazırlanan ve eylemini gerçekleştirmeden gözaltına alınan Dillon Cossey (14) adlı kişiyle temas halinde olduğu belirlendi.

Bu bilginin, Finlandiya'daki okul katliamının nedenlerine ilişkin önceki varsayımları geçersiz kıldığı belirtiliyor. Fin polisi şu ana kadar katili, bilgisayar oyunlarıyla kafası karışmış ve tek başına hareket eden bir kişi olarak değerlendiriyordu. Ancak ulaşılan yeni bilgiler, saldırı planının internet yoluyla çok sayıda kişi tarafından paylaşıldığı ihtimalini ortaya koydu. Polis şimdi başka kişilerinde bu ilişkiler ağı içinde olabilecek diğer isimleri araştırıyor.

16 yıl önce