|

Zain Türkiye'de 2. konserini yaptı

Türkiye'de ve Müslüman ülkelerde dinleyici sayısı gittikçe artan Lübnan kökenli İsveçli Müslüman şarkıcı Maher Zain bir ay içinde ikinci Türkiye konserini 30 Nisan'da İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği ÖNDER'in düzenlediği Kutlu Doğum Programında konser veren Maher Zain bu defa ülkemizde eğitim gören 70 bini aşkın uluslararası öğrencinin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Yeni Şafak
09:20 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:08 - 19/05/2015 Salı
Yeni Şafak

UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ve TÜGVA- Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması final programı için Türkiye'ye gelecek olan Maher Zain, şarkılarını Türkçe, Arapça, İngilizce başta olmak üzere 6 ayrı dilde söylüyor.



MİSAFİR ÖĞRENCİLER GÖSTERİ YAPACAK


9 Mayıs'ta Türkiye'nin 33 ilinde başlayan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması final programı, 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirildi. Programa ülkemizde eğitim gören 160 ayrı ülke mensubu tüm öğrenciler davetli olarak katılırken, misafir öğrencilerin gösterilerinin de yer aldığı Öğrenci Buluşması her yıl tekrar ediliyor.



DÜNYADA 5 MİLYON ULUSLARARASI ÖĞRENCİ VAR


UDEF - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat'ın verdiği bilgiye göre Türkiye'de misafir öğrenci sayısı 2015 itibariyle 80 bin. Önümüzdeki 5 yılın sonunda ülkemizdeki misafir öğrenci sayısının 200 bine ulaşması bekleniyor.









#UDEF
#MAHER ZAİN
#öğrenci buluşması
9 yıl önce