|

Zidane ve Ronaldo yoksulluk maçında

Futbolun iki starı Zidane ile Ronaldo yoksulluğun azaltılması için aynı filmde oynadı. Wim Wenders imzalı film bütün dünyada gösterilecek.

Aa
00:00 - 19/10/2007 Cuma
Güncelleme: 21:18 - 18/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Zidane ve Ronaldo yoksulluk maçında
Zidane ve Ronaldo yoksulluk maçında

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP), yoksulluğa karşı verilen çabaları hızlandırmak amacıyla, televizyonlarda yayınlanmak üzere çekilen 30 saniyelik bir film hazırladı. Ünlü yönetmen Wim Wenders'ın, 2015 yılına kadar her seviyedeki yoksulluğu yarıya indirmek amacıyla çekilen filmde ünlü futbolcular ve UNDP'nin iyi niyet elçileri Ronaldo ile Zidane da rol aldı. 23 Nisan'da Paris'te çekilen film, bütün dünyaya dağıtıldı. Tüm dünya televizyonlarında gösterilmesi beklenen filmde, Zidane ve Ronaldo birçok şehrin sokaklarında tanımadıkları insanlara yaklaşıp,onlara yoksulluğu azaltmak için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyor.

ÜÇÜNCÜ FİLMLERİ

Film, 2015 yılında dünyada yoksulluğun yarı yarıya azaltılmasını sağlamak amacıyla, hem kişilerin, hem kurumların dikkatini çekmek, bu konuda girişimde bulunmalarını ve iş birliği yapmaları amacını taşıyor. Film ayrıca Ronaldo ve Zidane'ın yoksullukla mücadelede Binyıl Kalkınma Hedefleri'ni iyi niyet elçileri olarak teşvik etmek için oynadıkları üçüncü film olma özelliğini de taşıyor. 2000 yılında Binyıl Kalkınma Hedefleri'nden birisi olan “yoksulluğun yarı yarıya azaltılması” konusunda 191 ülkenin liderlerinin imzası bulunuyor. Liderlerin, ayrıca kalkınma hedefleri arasında yer alan açlık, hastalık, cehalet, kadın-erkek eşitsizliği ve çevresel sorunlarla mücadele etme konusunda da imzaları bulunuyor. 1990'da, dünyada her üç kişiden biri, günde bir dolardan az bir parayla geçinmek zorundaydı. Günümüzde, bu oran her beş kişiden bire düşerken, bunun küresel bir başarının da göstergesi olduğu belirtiliyor.

17 yıl önce