|

İlk defa bir Türk Startup’ı, Dünya’nın en büyük Startup Yarışması Create@Alibaba’da finale kaldı.

Türk Startup’ı olan TIRPORT, 14-15 Kasım tarihleri arasında Alibaba’nın Çin’deki teknoloji başkenti olan Hangzhou’da yapılacak finalde yarışacak.

iLAN
11:54 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:02 - 12/11/2018 Pazartesi
Diğer
alibaba
alibaba
TIRPORT, milyar Dolarlık (Unicorn) Startup olma yolunda ilerliyor

E-Ticaret Devi Alibaba tarafından düzenlenen Dünya’nın en büyük Startup Yarışması Create@Alibaba’da, bir Türk Girişimi TIRPORT Dünya Finallerinde… Türk Startup’ı olan TIRPORT, 14-15 Kasım tarihleri arasında Alibaba’nın Çin’deki teknoloji başkenti olan Hangzhou’da yapılacak finalde yarışacak.

Alibaba Group, milyar dolarlık startupları (unicorn) önceden yakalamak ve onların önünü açmak için 2015’ten bu tarafa grup şirketi Alibaba Cloud’un himayesinde “Create@Alibaba” yarışmasını düzenliyor. Create@Alibaba, halen dünyanın en geniş katılımlı startup yarışmasıdır.

Teknoloji startup’ından, 30’u finale kaldı

Dünya’nın 11 farklı bölgesinden ön yeterliliği geçen 9 bini aşkın teknoloji startup’ı kendi bölgelerinde yarıştıktan sonra, dereceye girenler Çin’deki 11 farklı şehirle eşleşerek, “Şehir Savaşları (Battle of The Cities)” adı verilen organizasyonlarla finallere kalma mücadelesi verdi.

11 bölgeden finale çıkmayı başaran 30 finalist, dünyanın en iyileri arasında yer almak, global yatırımcıların dikkatini çekmek ve milyar dolarlık startup olabilme hayalini gerçekleştirmek için 14 - 15 Kasım 2018 tarihleri arasında, Alibaba’nın Çin’deki teknoloji başkenti olan Hangzhou’da büyük mücadeleye gün sayıyorlar.

İlk defa bir Türk Startup’ı, finalde yer alıyor

Bu yılın ayrı bir önemi var ve ilk defa, bir Türk Startup’ı olan TIRPORT, bu çapta bir organizasyonda finalde yer alma başarısı gösterdi. Dünyadaki 11 bölgeden birisi olan MENA’daki (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) elemeler, Ağustos ayında, Alibaba Group Türkiye iş ortağı TradeFive organizatörlüğünde İstanbul’da yapıldı. Buradan, yarıfinalin vizesini alan Türk girişimi TIRPORT, daha sonra Eylül ayında Çin’in Nanjing kentindeki yarıfinalde yarıştı ve MENA’daki 12 ülkeden finale katılma hakkı kazanan tek startup oldu. TIRPORT, 14-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak finalde yarışacak.

TIRPORT, Avrupa, Batı Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya açılacak

Böylesine global bir organizasyonda finale kalma başarısını elde ettikleri için çok heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getiren TIRPORT’un yönetici ortağı Hakan Özçubukcu, şunları söyledi: “Bu çapta bir dünya organizasyonda yer almaktan büyük onur duyuyoruz. Dinamik ve vizyoner ekibimizle, Çin’deki finalde kendimize çok güveniyoruz. Create@Alibaba yarışmasında finallerde alınacak derece TIRPORT’a, 3 yıl içinde Türkiye’den çıkan ilk milyar dolarlık (unicorn) startup olma yolunu açacak. Türk Startup’ı TIRPORT’u, Avrupa, Batı Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da en büyük lojistik teknolojileri çözüm ortağı yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TIRPORT, lojistik yönetimini uçtan uca dijitalleştirdi

TIRPORT olarak geliştirdikleri yapay zekâ algoritmalarıyla desteklenen iş modeliyle lojistik yönetimini uçtan uca dijitalleştirdiklerini anlatan Hakan Özçubukcu, sektörün tüm aktörlerine değer yaratacak ekosistemi hedeflediklerini, iş modellerinin sektörde yoğun ilgi gördüğünü ve birçok global firma ile çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Gelecek üç yıl içerisinde günde 20 bin taşımayı yönetmeyi planladıklarını açıklayan Hakan Özçubukcu, konuşmasına söyle devam etti:

“Yapay zekâ destekli dijital platformu ve APP’leri ile lojistik firmalarına ve yük sahibi fabrikalara lojistik operasyon yönetiminde, dijital iş ortağı olan TIRPORT, günde 600 bin yüklemenin yapıldığı, 1.2 milyon SRC belgeli kamyon şoförünün olduğu ve günde yaklaşık 1.5 milyar TL’nin döndüğü lojistik pazarında, önümüzdeki 3 yıl içinde %5’lik bir pazar payına ulaşmayı ve günde 20 bin taşımayı yönetmeyi hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Create@Alibaba yarışmasının 3 yıllık geçmişi, yarışmada finallere kalan startupların kaderinin, yarışma sonrası hızla değiştiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl finallerde dereceye giren startup’lardan, yarışma sonrası 1 yıl içinde 360 Milyon USD yatırım alanlar olmuştur.

#alibaba
#teknoloji
#final
5 yıl önce
default-profile-img