|

Alibeyköy’de tramvay ile otobüs çarpıştı

Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. İETT otobüsü tramvay yolundan geçmeye çalışırken kaza meydana geldi. Kazada 4'ü ağır 33 kişi yaralandı. Peki T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı seferleri yapılmıyor mu? İşte Alibeyköy’deki kazaya ilişkin tüm detaylar.

09:47 - 5/12/2022 الإثنين
Güncelleme: 13:19 - 5/12/2022 الإثنين
Yeni Şafak
Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı
Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı

Eyüpsultan'da tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı kazada 33 kişi yaralandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kazayla ilgili yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Alibeyköy Tramvay Durağı'nda meydana gelen trafik kazasında maalesef 33 hemşehrimiz yaralandı. Tedavileri devam eden hemşehrilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, "T5 Tramvay hattı çift yönlü trafiğe kapatılmıştır. Ekiplerin kazaya müdahalesi devam etmektedir." denildi.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda, "Sefer yapılamayan Alibeyköy Cep Otogarı-Üniversite istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleri ile ring seferi yapılmaktadır." denildi.

Alibeyköyde'ki kaza nasıl oldu?

Otopark görevlisi Selahattin Şahin, basın mensuplarına, tramvayın otobüsü ortadan ikiye böldüğünü gördüğünü söyledi.

Kaza sırasında kulübede olduklarını ve kendi canlarını zor kurtardıklarını ifade eden Şahin, "Biz kulübeden zor çıktık. Allah bizi korudu." diye konuştu.

Görgü tanıklarından Melih Kartal ise çalışırken bir anda büyük bir ses geldiğini söyledi.

Deprem oluyor korkusuyla dışarı çıktıklarını ifade eden Kartal, "Geldiğimizde tramvay tam körük noktasından otobüse çarpıtmıştı. Yaralılar vardı. Hemen acil olarak ambulans ve itfaiyeyi aradık. Her iki araçta da yolcular vardı. Tramvay şoförü de yaralıydı." dedi.


#tramvay
#Alibeyköy
#iett
1 عام قبل