|

İstanbul'da akşam ezanı sabah ezanı saat kaçta okunuyor? İstanbul iftar-sahur vakti!

İstanbul iftar vakti, İstanbul sahur saati haberimizde sizlerle paylaştık. On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi ve oruç ibadeti tutulmaya başladı. Türkiye’de yaklaşık olarak 17 saat oruç tutulmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilen imsakiyeyi haberimizde inceleyebilirsiniz. Peki İstanbul'da akşam ezanı sabah ezanı saat kaçta okunuyor?

Yeni Şafak
17:46 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:56 - 29/05/2017 Pazartesi
Diğer
İstanbul'da akşam ezanı sabah ezanı saat kaçta okunuyor? İstanbul iftar-sahur vakti!
İstanbul'da akşam ezanı sabah ezanı saat kaçta okunuyor? İstanbul iftar-sahur vakti!

İstanbul iftar vakti, İstanbul sahur vakti, akşam namazı saati, sabah ezanı vakti saat kaçta? soruları İstanbul’da yaşayan vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. İslam’da büyük öneme sahip olan Ramazan orucu tüm Müslümanlara farz-ı ayndır.

Sahur vakti ne zaman?

İmsak, Arapça'da, "kendini tutmak, engellemek" anlamına gelir. Orucun temel unsuru da (rükün) bu anlamdır. İmsak vakti tabiri, dilimizde, oruç yasaklarından (yeme içme ve cinsel ilişki) uzak durma vaktinin başlangıcı anlamında kullanılır. İmsak vakti, tan yerinin ağarması (fecr-i sâdık; bk. Namaz Vakitleri bölümü) vakti olup, bu andan itibaren yatsı namazının vakti çıkmış, sabah namazının vakti girmiş olur; bu vakit aynı zamanda sahurun sona erip orucun başlaması vaktidir.

iftar vakti ne zaman?

İftar vakti ise, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur. Gündüz ve gecenin teşekkül etmediği bölgelerde oruç süresi, buralara en yakın normal bölgelere göre belirlenir.

2017 İstanbul imsakiyesi:

Yüce Allah namaz, oruç, hac ve zekât gibi ibadetleri farz kılmıştır. Hz. Peygamber ise farz olan ibadetlerle yetinilmemesini, nâfile ve sünnet olanların da yerine getirilmesini tavsiye etmiştir. Farz namazlardan önce ve sonra kılınan sünnetler, teheccüd, ve tahiyyetü'l-mescid gibi diğer nâfile namazlar, umre ve sadaka böyledir. İbadetlerin amacı nefsi disiplin altına alarak Allah'a yaklaşmaktır.

Yüce Allah namaz, oruç, hac ve zekât gibi ibadetleri farz kılmıştır. Hz. Peygamber ise farz olan ibadetlerle yetinilmemesini, nâfile ve sünnet olanların da yerine getirilmesini tavsiye etmiştir. Farz namazlardan önce ve sonra kılınan sünnetler, teheccüd, evvâbin ve tahiyyetü'l-mescid gibi diğer nâfile namazlar, receb ve şâban gibi aylarda belli miktarda tutulan oruçlar, umre ve sadaka böyledir. İbadetlerin amacı nefsi disiplin altına alarak Allah'a yaklaşmaktır. Tasavvufta farz ve nâfile ibadetleri şartlarına uygun olarak huşû ve ihlâsla yerine getirmek esastır. Sûfîler özellikle farz olmayan ibadetleri belli düzen içinde yerine getirmeye özen gösterirler. İbadetsiz tasavvuf olmaz.

#İstanbul
#İstanbul iftar vakti​
#İstanbul sahur vakti​
#İstanbul akşam ezanı vakti
#İstanbul sabah ezanı vakti
7 yıl önce