|

İstanbul'da kar yağacak mı? Türkiye'de kar ne zaman başlayacak?

İstanbul'da bu akşam ve yarın kar yağacak mı? İstanbul'da ve diğer illerde kar ne zaman yağacak? soruları başta öğrenciler olmak üzere İstanbullular tarafından büyük merak konusu oluyor. Bazı illerimizde kar yağışı başladı. İşte il il 5 günlük hava durumu.

Yeni Şafak
10:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:16 - 13/11/2018 Salı
Diğer
İstanbul'da kar yağacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde.
İstanbul'da kar yağacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde.

İstanbul'da bu akşam ve yarın (3 Mart 2018 Cuma) kar yağacak mı? İstanbul'da kar ne zaman yağacak? sorularının yanıtlarını haberimizde sizlerle paylaştık.İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminler...

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gece boyunca yağan kar şehri beyaze bürüdü. Kenti kaplayan beyaz örtü kartpostallık manzaralar oluşturdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi. Sabah işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar kenti saran beyaz örtüyle karşılaştı. Kenti beyaza bürüyen kar kartpostallık görüntüler oluşturdu. İstanbul’da seyrine doyumsuz bir manzara oluşturan beyaz örtü şehrin çeşitli yerlerinden objektiflere yansıdı.

Sıcaklıklar Mevsim normallerinin altına inecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 13 Kasım Salı günü ülkenin kuzey kesimlerinin, çarşamba gününden itibaren de ülke genelinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.



Kar geliyor

Hürriyet'te yer alan habere göre; Soğuk havayla birlikte, Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Haftanın ikinci yarısında en yüksek hava sıcaklıklarının, Erzurum'da 1-2, Ankara'da 6-7, İstanbul'da 9-10, İzmir'de 11-12, Antalya ve Adana'da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdun iç kesimlerinde sıfır derece ve altına inmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Meteoroloji, vatandaşların ani sıcaklık düşmesinin yaratabileceği buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

#İstanbul hava durumu
#İstanbul'da kar yağacak mı
#Kar yağacak mı
#İstanbul
#Hava durumu
5 yıl önce
default-profile-img