|

Kandilli Rasathanesi son depremler listesi! Az önce deprem nerede oldu?

Kandilli son deprem nerede oldu sorgulanıyor. Türkiye deprem kuşağıda yer aldığından her gün neredeyse irili ufaklı depremler meydana gelmekte. Deprem mi oldu, deprem nerede oldu, depremin büyüklüğü kaç? sorularının cevabı için Kandilli Rasathanesi üzerinden sorgulama yapıyor. Yaşanan son depremin enlem, boylam, derinlik, yer, büyüklüğü ve merkez üssü açıklanan Kandilli Rasathanesi son depremler listesinde yer alıyor. Peki, en son nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? Az önce deprem mi oldu? İşte, son 24 saatte meydana gelen Kandilli Rasathanesi güncel deprem sorgulama ekranı.

11:01 - 4/12/2023 lundi
Güncelleme: 11:01 - 4/12/2023 lundi
Yeni Şafak
Kandilli Rasathanesi son depremler
Kandilli Rasathanesi son depremler
Türkiye, deprem kuşağında yer alan bir ülkedir. Her yıl 24 binden fazla deprem meydana gelir. Bu depremlerin çoğu küçük ve hissedilmezken, büyük depremler can ve mal kaybına neden olabilir. Türkiye depremin acı gerçeğiyle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bir kez daha tanıştı. Kandilli Rasathanesi üzerinden anlık deprem verileri güncellenmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem bölgesinde yeni artçılar sıklıkla yaşanıyor. En son nerede deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? Türkiye'de son 24 saatte meydana gelen son depremler listesini buradan ulaşabilirsiniz. İstanbul, Ankara,
, Kahramanmaraş, Erzurum,
, Muğla, İzmir, Manisa ve birçok illere ait son dakika deprem bilgileri
tarafındana yayınlanan verilere göre yayınlanmaktadır. İşte son depremler listesi.

Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Türkiye'de
son 24 saatte meydana gelen depremleri listesi
şu şekildedir:

En son deprem nerede oldu?

Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir." dedi.

İşte Kandilli Rasathanesi verilerine göre çeşitli tarihlerde meydana gelen depremler ve büyüklükleri.

Balıkesir'de deprem mi oldu?

Marmara Denizi'nde,
açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Balıkesir'in 3,1 kilometre açıklarında saat 23.05'de meydana gelen depremin, 4,3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kahramanmaraş’ta deprem mi oldu?

Kahramanmaraş’ta deprem oldu. Saat 21.31’de Göksun ilçesinde meydana gelen deprem 4.7 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise deprem 4.6 büyüklüğünde ve yerin 5.3 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

Malatya'da deprem mi oldu?

Kandilli Rasathanesi, 19 Haziran'da Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu Saat 09.22'de gerçekleşen depremin derinliği 5.26 km olarak belirlenmişti.

Van'da deprem mi oldu?

Van'ın merkez Tuşba ilçesinde 16 Haziran'da deprem meydana gelmişti. Kandilli Rasathanesi, Van'ın merkez Tuşba ilçesinde saat 12.54'te deprem olduğunu açıkladı. Büyüklüğü 4,1 olarak açıklanan depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Şahinbeyler köyünün merkez üssü olduğu deprem meydana geldi. Deprem 3,5 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremin, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

İzmir'de deprem mi oldu?

Kandilli Rasathanesi’nden yapılana açıklamaya göre saat 14 Haziran Çarşamba günü saat 08:53’te merkez üssü İzmir Buca ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde yere sarsıntısı kaydedilmişti. Depremin derinliğinin yerin 10,19 km olarak açıklanmıştı. Sarsıntı şehir merkezinde birçok noktada hissedilmişti.

Erzurum'da deprem mi oldu?

Erzurum'un Aziziye ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 12 Haziran'da Erzurum'un Aziziye ilçesinde 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Saat 10.41'de olan deprem, yerin 7,04 kilometre derinliğinde gerçekleşmişti.

Gaziantep’te deprem mi oldu?

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde saat 08:07'de 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre saat 08:07'de merkez üssü Gaziantep'in İslahiye ilçesi olan 3,7 büyüklüğünde bir Deprem meydana gelmişti. Depremin derinliği 13,13 kilometre olarak açıklanmıştı.

Sivas’ta deprem mi oldu?

Sivas'ta depem meydana gelmişti. Sivas'ın Ulaş ilçesinde saat 18.07’de meydana gelen deprem kısa süreli panik oluşturmuştu. Kandilli Rasathanesinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre 4.1 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklanmıştı.

Elazığ’da deprem mi oldu?

Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan verilerine göre, Elazığ ili Arıcak ilçesinde bir deprem meydana gelmişti. 3.6 büyüklüğündeki sarsıntı, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve Diyarbakır'da da hissedilmişti.

Türkiye deprem risk haritası

Artçı depremler nedir, neye denir?

Artçı depremler ise, kendilerinden belirgin olarak daha büyük olan bir ana deprem ile zaman ve yer bakımından sıkı bir ilişkiye sahiptir. Hemen hemen her büyük bir depremin ardından, mutlaka bir artçı deprem aktivitesi ortaya çıkar.

Deprem fay hattı nedir, nasıl oluşur?

Bir deprem fırtınası, ufak bir bölgede, genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasındaki bir süre içinde meydana gelen çok sayıdaki depremden oluşur. Bir fırtına oluşturan deprem gurubunda hiçbir deprem, büyüklük bakımından, diğerlerine göre, belirgin olarak, ön plana çıkmaz. Deprem fırtınalarının, çoğunlukla, küçük ve orta büyüklüklerdeki depremlerin meydana geldiği derinliklerde, kayaların içindeki kırık, çatlak gibi gözeneklerde yer alan akışkanların çevrelerine uyguladıkları basıncın artması sonucu meydana geldikleri gözlenmektedir. Deprem fırtınaları, oluşacak bir ana depremin mutlak bir habercisi olarak kabul edilmemelidir.

Deprem fırtınası nedir?

Bir deprem fırtınası, ufak bir bölgede, genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasındaki bir süre içinde meydana gelen çok sayıdaki depremden oluşur. Bir fırtına oluşturan deprem gurubunda hiçbir deprem, büyüklük bakımından, diğerlerine göre, belirgin olarak, ön plana çıkmaz. Deprem fırtınalarının, çoğunlukla, küçük ve orta büyüklüklerdeki depremlerin meydana geldiği derinliklerde, kayaların içindeki kırık, çatlak gibi gözeneklerde yer alan akışkanların çevrelerine uyguladıkları basıncın artması sonucu meydana geldikleri gözlenmektedir. Deprem fırtınaları, oluşacak bir ana depremin mutlak bir habercisi olarak kabul edilmemelidir.

Deprem kuşağı neye denir?

Tektonik levha (plaka) sınırlarında oluşan ve bu sınırlar boyunca büyük depremlerin meydana geldiği küresel ölçekteki zonlara verilen addır.

Kaç çeşit deprem kuşağı vardır?

1. Pasifik Deprem Kuşağı: Bu kuşakta yeryüzündeki depremlerin yüzde 81’i gerçekleşir. Bu bölge Şili’den kuzeye doğru Güney Amerika kıyıları, Orta Amerika, Meksika, ABD’nin batı kıyıları ve Alaska’nın güneyinden Aleutian adaları, Japonya, Filipinler, Yeni Gine, Güney Pasifik adaları ve Yeni Zelanda’yı içine alır.

2. Alp-Himalaya Deprem Kuşağı: Bu kuşakta yeryüzündeki depremlerin yüzde 17 si gerçekleşir. Endonezya’dan başlayarak Himalayalar ve Akdeniz üzerinden Atlas Okyanusu’na ulaşır.

3. Atlantik Bölgesi: Bu kuşak ise Atlas Okyanusu sırtı boyunca uzanır. Alp-Himalaya kıvrım kuşağında bulunan Anadolu’nun büyük bir bölümü ikinci derece deprem kuşağında yer alır. Bu durum Anadolu’nun jeolojik gelişimini henüz tamamlamadığını gösterir.


#deprem
#Kandilli Rasathanesi
#en son deprem
il y a 5 mois