|

4 Mayıs Cuma Konya ve Bursa Cuma namazı vakti ve ezan saatleri!

Konya ve Bursa Cuma namazı vakitlerini sizler için hazırladık. Bugün camilere akın edecek olan vatandaşlar ezan saatlerini araştırıyor. Diyanet tarafından ise günün namaz vakitleri de paylaşıldı. Sizler de Konya ve Bursa Cuma namazı vakitlerini merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
08:29 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 09:18 - 4/05/2018 Cuma
Diğer
Konya ve Bursa Cuma namazı vakti haberimizde.
Konya ve Bursa Cuma namazı vakti haberimizde.

Konya ve Bursa Cuma namazı vakitleri yenisafak.com’da. Sizler için özel olarak hazırlanmış olan namaz vakitleri sayfası üzerinden bulunduğunuz tüm illerde namaz vakitlerini öğrenebilir ve ezanın saat kaçta okunacağını öğrenebilirsiniz. Müslüman alemi için bayram günlerinden biri olan mübarek Cuma gününde Konya ve Bursa Cuma namazı vakitlerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Konya’da Cuma ezanı saat kaçta okunuyor?

Diyanet takvimine göre bugün Konya’da Cuma ezanı saat 12.53’te kılınacak.

Bursa’da Cuma ezanı saat kaçta okunuyor?

Diyanet takvimine göre bugün Bursa’da ise Cuma ezanı saat 13.07’de kılınacak.


Cuma gününün önemi nedir?

Cuma; cem olmak, toplanmak manalarına gelir Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibadet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Bu sebeple Cuma gününe Seyyidü`l-eyyam, yani; günlerin itibarlısı, efendisi de denir. Bütün hayırlı işlerin Cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok önemli olayın hep Cuma günü zuhur ettiği rivayet edilir.

Cuma gününün önemi hakkında Yüce Allah “Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun. Alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin için daha iyidir. Namaz bitince yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfünden rızk isteyin Allah’ı çok anın ki mutluluğa erişesiniz.”(Cuma 9-10) buyurmuştur.


#Cuma namazı
#Konya
#Bursa
#Namaz vakitleri
6 yıl önce