|

'Maske yok' diye isyan eden doktoru tımarhaneye kapattılar

Hindistan'da geçen ay, "Bizden bir maskeyi 15 gün kullanmamızı istiyorlar" diyerek kişisel koruyucu ekipman yetersizliğinden şikayet ettiği için açığa alınan bir doktor, akıl hastanesine yatırıldı.

11:17 - 22/05/2020 Cuma
Güncelleme: 11:27 - 22/05/2020 Cuma
Diğer
Dr. Sudhakar Rao, 2 hafta akıl hastanesinde kalacak.
Dr. Sudhakar Rao, 2 hafta akıl hastanesinde kalacak.
Visakhapatnam kentindeki bir devlet hastanesinde 20 yıldır anestezi uzmanı olarak çalışan Dr. Sudhakar Rao nisan başında, "Bizden bir maskeyi 15 gün kullanmamızı istiyorlar" diyerek ekipman yetersizliğine isyan etmişti.
Rao,
açıklamalarıyla sağlık çalışanlarının moralini bozduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı.


Şiddet uygulayan polis açığa alındı

Vücudunun üst kısmı çıplak olan bir şekilde trafikte aracından yoldaki polis ekibine bağıran Dr. Rao, set müdahaleyle gözaltına alındı. Polis tarafından coplanan Rao'nun görüntüleri ülke gündemine oturdu.
Görüntülerin infial uyandırmasından sonra bu polis memurunun açığa alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.


Cüzdanı ve telefonuna el konuldu

Dr. Rao, akıl hastanesine götürülmeden önce polis memurlarının yolda kendisini durdurup cüzdanı ve cep telefonuna el konduğunu ve dövüldüğünü söyledi. BBC'de yer alan habere göre,
Visakhapatnam Emniyet Müdürü Rajiv Kumar Meena ise ekiplerin sarhoş bir kişinin yolda çevreyi rahatsız ettiği ihbarı üzerine olay yerine gidinceye kadar bu kişinin Dr. Rao olduğunu bilmediklerini belirtti.
  • Annesi Kaveri Rao, Dr. Rao'nun akıl sağlığının yerinde olduğunu ancak açığa alındıktan sonra kötü günler geçirdiğini söyledi. Kaveri Rao, "Oğlum saygın bir doktor. Ama kaygılarını dile getirdiği günden bu yana taciz ediliyor" dedi.
#hindistan
#koruyucu ekipman
#maske
#Dr. Sudhakar Rao
#koronavirüs
#akıl hastanesi
4 yıl önce