|

4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Denizbank'ın katkılarıyla 25 Haziran-8 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Aa
00:00 - 14/06/2013 Cuma
Güncelleme: 09:23 - 14/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali
4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Ortak yazılı açıklamaya göre, festivalde, Başrejisör Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde Temmuz ayı boyunca, 5 opera prodüksiyonu ve 1 gala konseri ile toplam 9 temsil yapılacak.

Aya İrini'de 1 Temmuz'da, şef Roberto Abbado'nun yöneteceği "Viva Verdi Gala Konseri"ne İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Konserde bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak sahne alacak.

Giuseppe Verdi'nin 200. doğum yıldönümüne ithaf edilen gecede, seyirciler, festival repertuvarında yer alan Rigoletto, Yıldırım Bayezid, Lale Çılgınlığı, Saraydan Kız Kaçırma ve IV. Murat operalarını orijinal tarihi dekorlarda izleyebilecek.

Topkapı Sarayı, Aya İrini, Haliç Kongre Merkezi, Kadıköy Süreyya Operası ve Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek festivalin bilet fiyatları 15 ila 150 lira arasında değişiyor.

Festivalin programı ise şöyle:

25 Haziran "Rigoletto" Haliç Kongre Merkezi

27 Haziran "Yıldırım Bayezid" Süreyya Operası

28 Haziran "Lale Çılgınlığı" Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi

29 Haziran "Bayezid" Süreyya Operası

1 Temmuz "Viva Verdi" Gala Konser Aya İrini

3- 4 Temmuz "Saraydan Kız Kaçırma" Topkapı Sarayı

7-8 Temmuz "IV. Murat" Topkapı Sarayı

11 yıl önce