|

"80 Günde Devri Alem" sahnede

Erzurum Devlet Tiyatrosu, "80 Günde Devri Alem" adlı oyunu sahneleyecek. Jules Verne'nin yazdığı, Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği, "80 Günde Devri Alem" adlı oyunda, Mehmet Yıldız, Sezai Yılmaz, Salih Bayraktar, Emrah Keskin, Yağmur Uzun Demirci ve Yiğit Yıldız rol alıyor.

Aa
00:00 - 3/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:57 - 3/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"80 Günde Devri Alem" sahnede
"80 Günde Devri Alem" sahnede

Dekor tasarımını Aytuğ Dereli, giysi tasarımını Bengisu Mukiyen, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu'na ait olan oyunda, Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar.

Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik ediyor. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşarak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkıyor.

Trenlerden gemilere koşarak, hatta bir fille bile seyahat eden Fogg, zamana karşı yarışırken bir engelle karşılaşır. Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna inanan detektif Fix, Fogg'un peşindedir ve bu yolculuğu engellemeye çalışmaktadır.

Beş oyuncunun düzinelerce farklı role hayat verdiği oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ile 19.30 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

10 yıl önce