|

Angela Gheorghiu klasik müzik tutkunlarıyla buluştu

Sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran''ın üstlendiği 9''uncu D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali dünyanın en ünlü sopranolarından Angela Gheorghiu''yu klasik müzik tutkunlarıyla buluşturdu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 26/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:21 - 26/08/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Angela Gheorghiu klasik müzik tutkunlarıyla buluşt
Angela Gheorghiu klasik müzik tutkunlarıyla buluşt

Dünyaca ünlü şef Ramon Tebar yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşliğinde sahne alan Angela Gheorghiu, muhteşem performansıyla müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Gheorghiu ile aynı sahneyi paylaşan tenor Teodor Ilincia da seslendirdiği aryalarla dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Doğuş Grubu CEO''su Hüsnü Akhan''ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan geceyi yaklaşık 4.000 kişi izlerken, opera sahnelerinin divası dakikalarca ayakta alkışlandı.

Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan ve geçtiğimiz yıl Donizetti Klasik Müzik Ödülleri''nde ''Yılın En İyi Klasik Müzik Etkinliği'' seçilen festivalin 9''uncu yılında, dünyaca ünlü Romen soprano Angela Gheorghiu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşliğinde gerçekleştirdiği performansıyla, konser alanını dolduran yaklaşık 4.000 izleyiciden büyük alkış aldı.

Şef Ramon Tebar yönetiminde sahneye çıkan Angela Gheorghiu, kendisine eşlik eden CSO ile birlikte gecenin açılışını ''Giunse al finil momento…Deh, vieni, non tardar'' adlı arya ile yaptı.

Sanatçı, iki bölümden oluşan konserde klasik müziğin en tanınmış aryalarını seslendirildi.

11 yıl önce