|

Anjelika Akbar, Küçükçekmece'de konser verdi

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Burcu Karadağ ile Usta Performanslar' programına katılan Anjelika Akbar, hem hoş sohbetiyle hem piyano performansıyla katılımcılara unutamayacakları anlar yaşattı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 13/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:07 - 13/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
 Anjelika Akbar, Küçükçekmece'de konser verdi
Anjelika Akbar, Küçükçekmece'de konser verdi

Burcu Karadağ'ın Ney performansı eşliğinde 'Aşk' parçasını ve Aşık Veysel'den Uzun İnce Bir Yoldayım'ı icra eden Akbar, yeni projesini 'Yeni projem '3 Cemre 3 Aşk'… Burada hem batıdan hem doğudan sesler var. Orada da ilk defa vurmalı bir alet çalıyorum. Prömiyeri yapıldı ancak bu daha başlangıç. Tekbir'i ve 'Ben Melamet Hırkasını/Haydar'ı ilk defa klasik müzik ortamında enstrümantal olarak kullanmış da oldum. Benim için çok önemli ve özel bir proje bu.'diyerek anlattı.


Türkiye'ye geldikten sonra Cemre kavramını öğrendiğini kaydeden Akbar, Cemre'yi araştırmaya başladığını ve eserinin oluşum sürecini şu şekilde aktardı: 'Cemre'nin içinde Emre var ve bu kor ateş anlamına geliyor. Kor ateş de aşktır, ben bunu anlatmak istedim. Cemre, toprağa yani bedene, havaya yani ruha ve suya yani gönle düşüyor. Bu aşk her şeyi dönüştürüyor. Ben burada meteorolojik bir olayı değil, insani bir olayı anlattım' şeklinde konuştu.


'Her türlü kültür sanat faaliyeti benim için çok önemli. İnsanların ayaklarına kadar böylesine yoğun bir kültür sanat programı götürmek harika bir şey. Alkışlamak gerek. Bunu herkes örnek almalı.' diyerek Küçükçekmece Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür eden Akbar, 10 yaşında MR olduğunu ve bu sayede kötü müzikle baş etmeyi öğrendiğini de şu sözlerle anlattı:

'10 yaşında MR oldum. Burada korkunç sesler vardı. Ancak ben o sesleri Bach'ın eseriyle birleştirdim. Ve bu yöntemi hayatım boyunca kullanmaya başladım. Bu nedenle farklı sesler beni rahatsız etmiyor. Bir zamana kadar kötü müzik beni rahatsız ediyordu. Ancak tasavvufla tanıştıktan sonra iyi ve kötüyü ayırmamayı öğrendim. Bunlar hep insanların önyargıları aslında.'


Programda Bach oryantal parçasından da 'Bir gün ağlıyordum. Arkadaşlarım değişik bir şey dinletelim de ağlamayı kessin demişler. Asena'nın klibini açtılar ve ağlamam kesildi. O ritimle birden bire Bach'ın ritmi örtüştü ve ben o ritimle birlikte Bach'ın eserini çaldım. Sonra Asena'dan izin aldık ve klipte neden başka profesyonel bir dansçı oynasın ki Asena oynasın dedik ve oldu.'diyerek bahseden Akbar, her zaman her yerde beste yapabildiğini de sözlerine ekledi. Program sonunda ünlü sanatçıya ve Burcu Karadağ'a Küçükçekmece Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine dair çiçek takdim edildi.


11 yıl önce