|

"Anlatılan Senin Hikayendir" sahnelendi

Erzurum Devlet Tiyatrosu, Cengiz Toraman'ın yazdığı "Anlatılan Senin Hikayendir" adlı oyunu, Erzurum Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'nda sahneledi.

Aa
00:00 - 27/12/2013 Cuma
Güncelleme: 14:04 - 27/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
"Anlatılan Senin Hikayendir" sahnelendi
"Anlatılan Senin Hikayendir" sahnelendi

Levent Aras'ın yönettiği, dekor ve giysi tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını Duran Güngör'ün yaptığı oyun, ilk kez cezaevinde sahnelenerek, hükümlü ve tutuklular tiyatroyla buluşturuldu.

Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Aras, yaptığı açıklamada, tiyatronun çeşitli nedenlerden dolayı cezaevinde bulunan insanlara da ulaştırılmasını amaçladıklarını belirterek, bunun önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Erzurum Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'ndaki yetkililerle başarılı ve samimi iletişim kurarak, oyunu burada sahnelediklerini vurgulayan Aras, şunları kaydetti:

"Cengiz Toraman'ın yazdığı ve bizzat oynadığı 'Anlatılan Senin Hikayendir' adlı oyunumuzu cezaevindeki insanlara ulaştırdık. Dikkatimizi çeken en önemli ayrıntı, buradaki insanların bize karşı gösterdikleri sıcak ilgi ve alaka oldu. Öyle ki sahne dekorunu kurmamızda dahi bize yardımcı oldular. Oyunumuzu dikkatli bir şekilde izleyerek, memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu da bizleri ayrıca memnun etti."

Tiyatro sanatçısı Toraman da üç farklı karakterin yaşanmış hikayelerini başarılı bir şekilde sahneye taşıdıklarını ifade ederek, bir tiyatro oyununu cezaevinde sahnelemenin güzel bir duygu olduğunu belirtti.

10 yıl önce