|

Çinli Chen klasik 'Hacı Arif'ten okuyacak

Tarihi zenginliklerini ve doğal güzelliklerini görmek için 9 yıl önce Türkiye'ye gelen Çinli Chen, klasik Türk sanat musikisinin büyüsüne kapıldı.

Aa
00:00 - 24/01/2013 Thursday
Güncelleme: 13:55 - 24/01/2013 Thursday
Yeni Şafak
Çinli Chen klasik 'Hacı Arif'ten okuyacak
Çinli Chen klasik 'Hacı Arif'ten okuyacak

Tarihi zenginliklerini ve doğal güzelliklerini görmek için 9 yıl önce Türkiye'ye gelen, klasik Türk sanat musikisinden etkilenen Çinli Qitao Chen, Hacı Arif Bey Müzikali'nde, haremdeki cariyelerden birini oynayacak, Türk bestekarların eserlerini farklı bir aksanla söyleyecek.

Ülkesinde iyi bir işi olan Chen'in Türkiye macerası, çevresindekilerden duyduğu Türkiye övgüleriyle başlamış. Kısa süreli bir tatil için Türkiye'ye gelen Chen, tatili bitmesine rağmen Türkiye'den ayrılamamış.

Türkiye'ye yerleşen, burada evlenen ve 'İlhan' soyadını alan, çocuk sahibi olan Chen, şimdilerde bir müzikalde, Türk müziği eserlerini seslendirmeye hazırlanıyor. Chen, Resim Heykel Müzesi Tiyatro Salonu'nda, 26 Ocak'ta sahnelenecek Hacı Arif Bey Müzikali'nde, sahneye çıkacak.

"Türk müziğindeki nağmeler beni çok etkiliyor"

Chen, şarkı söylemeyi sevdiğini ve ülkesinde de şarkı yarışmalarına katıldığını belirterek, 'Hiç nota bilgim olmadığı için Türkçe eserleri ezberlerken de söylerken de epey zorlandım. Bizim şarkılarımızla benzer yönleri de var çok farklı olduğu yönleri de var. Ancak Türk müziğindeki nağmelerin duygusallığı beni çok etkiliyor' diye konuştu.

Qitao Chen, Hacı Arif Bey müzikalinde, Itri ve Dede Efendi gibi Türk bestekarlarının eserlerini de dinleyicinin beğenisine sunacak.

11 years ago