|

Erman Dirikcan Akbank Sanatta

Erman Dirikcan, Akbank Sanat''ta unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 6/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:42 - 6/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Erman Dirikcan Akbank Sanatta
Erman Dirikcan Akbank Sanatta

Son yılların en heyecan verici caz gitaristlerinden biri olarak kabul edilen ve yurtdışında yaptığı çalışmalarla yeni nesil Türk cazının en önemli temsilcilerinden biri olan genç müzisyen Erman Dirikcan, bas gitarda Boris Oud, davulda Friso van Wijck''dan oluşan Erman Dirikcan Trio ile 11 Haziran 2013, Salı günü Akbank Sanat''ta unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Konserde, ''Forces At Work'' isimli yeni albümden parçalar, ayrıca sevilen caz standardlarından örnekler sunacak olan Erman Dirikcan Trio, 12 Haziran 2013, Çarşamba günü düzenlenecek atölye çalışmasında ise birikimlerini müzikseverlerle paylaşacak ve merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

Etkinlik: Konser– Erman Dirikcan Trio

Erman Dirikcan, gitar, perdesiz gitar

Boris Oud, bas gitar

Friso van Wijck, davul

Tarih: 11 Haziran 2013, Salı

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

Etkinlik: Masterclass– Erman Dirikcan Trio

Tarih: 12 Haziran 2013, Çarşamba

Saat: 14:00

Etkinlik ücretsizdir

Erman Dirikcan hakkında

1983 yılında İstanbul''da dünyaya gelen Erman Dirikcan, klasik gitar ile 12 yaşında tanıştı. Müzik ve gitara olan ilgisi onu tam burslu olarak okuduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Performans ve Besteciliği bölümüne kadar taşıdı. Bu sırada, perdesiz gitarın mucidi olan Erkan Oğur''dan dersler aldı. Üniversite yıllarında, üç arkadaşı ile birlikte kurduğu grubu ile beste yapmaya ve farklı mekanlarda çalmaya başladı. Aynı zamanda, bazı tanınmış pop ve rock sanatçılarının turne programlarında yer aldı. 2003 yılında bir arkadaşı ile birlikte ''Gitar-ist'' isimli bir gitar okulu kurdu.

2006 yılından bu yana Hollanda''da yaşayan Erman Dirkcan, Rotterdam Konservatuarı''nda Caz Gitar Performansı bölümünde okudu. Bugüne kadar bir çok uluslararası caz festivalinde Maria Schneider, Rick Margitza, Carlos Werneck, Billy Hart ve Cyro Baptista gibi önemli isimlerle birlikte çaldı. 2012 yılında DAM Records etiketiyle ilk albümü ''Forces At Work'' yayınlandı ve büyük otoritelerince büyük beğeni kazandı.


11 yıl önce