|

''Her Şeyden Sonra'' sergisi

Avrupa Kültür Derneği''nin 10. yıl nedeniyle gerçekleştirilen ''Her Şeyden Sonra'' başlıklı proje kültür alanının son on yılını masaya yatırıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 28/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 28/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
''Her Şeyden Sonra'' sergisi
''Her Şeyden Sonra'' sergisi

Kültür sanat sezonunu ''Her Şeyden Sonra'' başlıklı bir proje ile açıyor. Kuruluşunun onuncu yılı nedeniyle Avrupa Kültür Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında sergi ve forumlar yer alıyor.

''Her Şeyden Sonra'' başlıklı proje ile geçen on yılda ele alınan konular bağlamında bir durum analizi yapmak, geçtiğimiz on yılda kültür alanında nelerin değiştiğini ve nelerin değişmekte olduğunu sorgulamak hedefleniyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek forumlar geçmiş on yılda ele alınan konuları, ''Küresel Sorunlar, Kültür Vizyonları'', ''Kent, Aktif Kentlilik, Kültür ve Sanat'', ''Nereden, Nereye?''', ''Düşüncede, Düşte ve Günlük Yaşamda Değişimler'' bu sezonda bir kez daha ele alıyor.

Sergi: ''Genleşme''

''Günümüzde küreselleşmenin yarattığı aidiyet-kimlik spazmı, kamusallık, kamusal mekan, kültür ve eylem gibi kamusal yaşamı oluşturan unsurların daha çeşitli ve zengin olmasıyla birlikte, ortak yaşam daha karmaşık ve sorunlu bir hale dönüşmektedir. Bu sebeple artık bizler söz konusu genleşmeler içerisinde birey olarak var olmanın stratejilerini geliştirmek zorundayız.''

Bu bağlamda yapılacak ve 11 Eylül 2013''te Siemens Sanat''ta açılacak olan ''Genleşme'' konseptli sergide Sinopale Uluslararası Sinop Bienali''nde yer alan eserlerden bir seçki yer alacak.

Seçki 13 ülkeden 21 sanatçının eserlerinden oluşuyor. Atılkunst, Adrien Tirtiaux, Shilpa Ghupta, Mircea Nicolae, Maria Papadimitriou, collabor.at, Róza El-Hassan, Dejan Kaludjerovic, Monali Meher, Nezaket Ekici, Ashley Hunt, Sıtkı Kösemen, Çiğdem Borucu, Amie Dicke, Emre Koyuncuğlu, Daniele Pezzi, Johannes Vogl, Roland Stratmann, Sümer Sayın, Berglind Hlynsdóttir, XsentrikArts''ın eserlerinden oluşacak sergi, 13 Kasım 2013''e kadar gezilebilecek.


11 yıl önce