|

İbn Arabi bugüne ne der

İbn Arabi düşüncesi, 9 ülkeden ilim adamlarının katıldığı uluslararası bir etkinlikle ele alınıyor. Arabi düşüncesinin en önemli temsilcilerinden Sadreddin Konevi için de ilk kez Konya'da bir sempozyum düzenleniyor.

00:00 - 19/05/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 19/05/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
İbn Arabi bugüne ne der
İbn Arabi bugüne ne der

İslam dünyasında ortaya çıkmış ve kimi günümüze kadar ulaşmış birçok düşünce ekolünü etkilemiş; bu coğrafyadaki devlet geleneğine, sanata, edebiyata, mimariye, toplum ilişkilerine, evren algılayışına ilişkin pek çok unsura yön vermiş olan İbn Arabi'yi, bu yüzyılda anlamak için büyük bir sempozyum düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından TÜRKKAD İstanbul Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen sempozyum, 23- 25 Mayıs tarihlerinde üç gün süreyle devam edecek. “Modern Çağ ve Arabî” başlıklı uluslararası sempozyuma, aralarında Suad el-Hakim, William Chittick, Mahmut Erol Kılıç, Claude Addas, Mustafa Tahralı, Carl Ernst, Ekrem Demirli gibi bu alanda uzman isimlerin de bulunduğu; Türkiye, Fransa, Suriye, İspanya, ABD, Singapur, İngiltere, Lübnan, İran ve Fas'tan birçok değerli ilim adamları konuşmacı olarak katılacak. Etkinlik, 23 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başlayacak. Etkinlikte, Claude Addas “İbn Arabî'ye Göre Mânevi Hilâfetin Temeli”, Denis Gril “İbn Arabî Düşüncesinde Özgürlük”, Sachiko Murata “Çağdaş Batıda Tasavvuf ve Tasavvuf Mâneviyatı”, Suha Taji Farouki “Modern Çağda Tahayyül Gücünü Yeniden Keşfetmek”, Shahram Pazoıkı “Kürenin Merkezi ve Merkezin Yokluğu” Mustafa Tahralı “İbnü'l-Arabî'nin İnsan Tasavvurunun Anlaşılması” başlıklı tebliğlerini sunacak.

KONEVİ İÇİN İLK SEMPOZYUM

Bu hafta ayrıca Sadreddin Konevi için ilk kez Konya Meram'da bir sempozyum düzenleniyor. Meram Belediyesi Konevi Araştırmaları Merkezi (MEBKAM) tarafından 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan sempozyuma, 7'si yurt dışından 39 bilim adamı katılacak. Mevlana'nın çağdaşı olan, fakat kullandığı ağır dil nedeniyle halkın Mevlana kadar tanımadığı Sadreddin Konevi, ABD ve İngiltere'de adına enstitüler açılan bir alim. Sadreddin Konevi, İbn Arabi ekolünün de Anadolu'daki en önemli temsilcisi.



16 yıl önce