|

İstanbul Opera Festivali başlıyor

Topkapı Sarayı da festival kapsamında "Saraydan Kız Kaçırma" ve "IV. Murat" eserlerinin sahnelenmesiyle sanatseverlere kapılarını açacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 12/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:10 - 12/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Opera Festivali başlıyor
İstanbul Opera Festivali başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek "4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalin sanat yönetmeni Kara, festival ile ilgili insanların opera konusunda önyargılı olmamaları gerektiğini dile getirirken, şunları söyledi. "Opera herkes için. Bu konuda ön yargılı olmayalım. Ben anlamam, ben sevmem dememesi lazım seyircinin. Gelsin, bir dinlesin, bir izlesin, hastası olacaklar."

"Opera her yerde" sloganıyla 25 Haziran'da başlayacak festivalde, Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma", Vivaldi'nin "Bayezid" ve Verdi'nin "Rigoletto" gibi seçkin opera eserlerinin yanı sıra Türk besteci Ali Hoca'nın "Lale Çılgınlığı" ve Okan Demiriş'in "IV. Murat" adlı eserleri de özgün, tarihi mekânlarda seyircisiyle buluşacak.

Festivalde Giuseppe Verdi'nin 200. doğum yıl dönümüne ithaf edilen "Viva Verdi" gala gecesine İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde, şef Roberto Abbado ile soprano Aleksandra Kurzak, tenor Stefano Secco ve Marco Berti ile bariton Marco Vratogna konserde ses verecek.

Opera''nin yıldızları İstanbul''da olacak

Festivalin yabancı konukları, yalnızca konserde kulakları şenlendirmeyecek. Royal Opera gibi dünyanın önde gelen sanat kurumlarında Rigoletto'da Gilda rolüyle sahneye çıkan soprano Ekaterina Siurina da şehr-i İstanbul'un sanat tutkunlarına, uğruna can verdiği aşkını anlatacak.

Selim Paşa'nın sarayında tutsak olan Konstanze ile onu kurtarmaya çalışan İspanyol soylusu Belmonte'nin hikayesini konu eden Saraydan Kız Kaçırma'da Konstanze rolüyle renk katacak Christiane Boesiger, dünya sanat arenasında sesinin yanı sıra oyunculuk gücünün yüksek olmasıyla da tanınıyor.

25 Haziran - 8 Temmuz tarihlerinde 5 opera prodüksiyonu ve bir konser olmak üzere 9 temsil verilecek.

11 yıl önce