|

İstanbul'u çalıyoruz

İsmet Sıral Creative Music Studio, 50'yi aşkın usta müzisyenin, genç yeteneklerle atölye çalışması yapmasına imkan sağlıyor. Etkinlikte İstanbul'u Çalıyoruz ve Seyyar Satıcılar konserleri dikkat çekiyor

00:00 - 6/07/2010 الثلاثاء
Güncelleme: 23:14 - 5/07/2010 الإثنين
Yeni Şafak
İstanbul'u çalıyoruz
İstanbul'u çalıyoruz

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri, her yeni etkinliğiyle İstanbul'u sanatın koşulsuz mekanı haline getirmeye devam ediyor. İçinde bulunduğumuz ay, 2010 yılının en sıra dışı, en keyifli sanat projelerinden biri olan İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (ISCMS) gerçekleşecek. 29 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan proje kapsamında, müziğin ustalarıyla genç yetenekleri buluşturulmasını merkeze alan konser, atölye ve seminerler yapılacak. Aralarında Karl Berger, John Zorn, Oliver Lake, Adam Rudolph, Marc Ribot, Trilok Gurtu, John Lindberg, Kenny Wessel, Rahman Jamaal, Dawda Jobarteh, Oğuz Büyükberber, Erdem Helvacıoğlu, Ayşe Tütüncü, Ömer Faruk ve Ahmet Hacı Tekbilek, Mehmet Erenler, Mehmet Üçer, Ahmet Özden, Orhan Osman, Erkan Oğur, Mutlu Torun, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Alper Maral, Tolga Tüzün gibi isimlerin bulunduğu 50'yi aşkın sanatçıyı ağırlayacak etkinliğe, öğrenci başvuruları için son katılım tarihi 23 Temmuz.

SEYYARLAR SAHNEYE

İstanbul'un seyyar satıcılarını usta müzisyenlerle sahneye taşıyan “Seyyar Satıcılar” temalı konser, etkinliğin şüphesiz en dikkat çeken ayağını oluşturuyor. Karadan ve denizden yükselen şehir seslerinin yerinde yorumlanacağı “İstanbul'u Çalıyoruz” ve “Kültürler Arası Doğaçlamalar” da merakla beklenen konserlerden.



٪d سنوات قبل