|

Kent Tiyatrosu''nda perde yaz boyunca açık

Yaz ayı boyunca perdelerini açık tutacak Ankara''nın Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, haziran ayı içerisinde her cumartesi Anton Çehov''un iki oyununu sahneliyor.

Cihan
00:00 - 11/06/2013 Salı
Güncelleme: 10:04 - 11/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Kent Tiyatrosu''nda perde yaz boyunca açık
Kent Tiyatrosu''nda perde yaz boyunca açık

İkisi de komedi tarzında olan oyunlardan ilki ''Ayı'' isimli oyun. Oyunda, Bayan Elena Ivanovna Popova ile alacaklı olarak kapıya dayanan Grigori Smirnov arasındaki diyaloglardan oluşuyor ve Smirnov''un kendisini ayıya benzeten Bayan Elena''ya düelloları esnasında âşık olmasıyla ortaya çıkan komik durum anlatılıyor.

Kent Tiyatrosu''nun sahnelediği bir diğer oyun da ''Bir Evlenme Teklifi'' adlı oyun. Natalia''ya evlenme teklifi etmek üzere olan Lomov, evlenme teklifi esnasında kendisini bir türlü içinden çıkamadığı birbirinden alakasız hikayeleri anlatırken bulmasını konu alıyor.

RAMAZAN''DA DA PERDE

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu Ramazan ayında da tiyatroseverlerle buluşacak. Kent Tiyatrosu Ramazan ayına özel olarak Ahmet Vefik Paşa''nın ''Meraki'' (Hastalık Hastası) adlı oyununu ve orta oyunu sahneleyecek. Komedi tarzında olacak oyunlarda 15 oyuncu görev alacak. Oyunlar her cumartesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde perde diyecek.

11 yıl önce