|

Liv Ullmann Ingmar Bergman Fotoğraf sergisi

Liv Ullmann Ingmar Bergman Fotoğraf Sergisi, 15 Kasım'da Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Müzesi Sergi Salonu'nda açılacak.

Aa
00:00 - 12/11/2013 Salı
Güncelleme: 15:46 - 12/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Liv Ullmann Ingmar Bergman Fotoğraf sergisi
Liv Ullmann Ingmar Bergman Fotoğraf sergisi

TÜRVAK'tan yapılan açıklamaya göre, Norveçli aktris Liv Ullmann ve İsveçli yönetmen Ingmar Bergman'ın, hem kişisel hem de profesyonel ilişkilerine tanıklık eden 35 fotoğraftan oluşan sergide, film sahneleri, kamera arkası görüntüleri ve özel portreler yer alacak. Sergi, St. Petersburg ve Moskova'dan sonra İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Sergide Ullmann'ı, aynı filmlerde rol aldığı arkadaşları Bibi Andersson, Max von Sydow, Per Oscarsson, Harriet Andersson, Erland Josephson ve Ingrid Bergman'la aynı kare içinde sunan fotoğraflara, Liv ve Ingmar birlikteliğine tanıklık eden özel fotoğraflar eşlik edecek.

Sergi kapsamındaki film programında, ikisi belgesel 8 yapım ilk kez Türkçe altyazıyla TÜRVAK Müzesi Sinema Salonu'nda sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimler 15 Kasım Cuma akşamı, Hintli sinemacı Dheeraj Akolkar'ın, 42 yıl süren Liv Ullmann ve Ingmar Bergman birlikteliğini beyazperdeye taşıdığı "Liv Ingmar" adlı belgesel filmiyle başlayacak. Liv Ullmann'ın başrol oynadığı ilk filmlerin yanı sıra yönetmeni olduğu filmlere de yer verecek program, Ullmann ve Bergman ilişkisindeki ikinci döneme odaklanacak.

Bahar Akpınar'ın "Ibsen'in Sıradışı Kadınları" kitabının tanıtımı da Norveç'in Ankara Büyükelçiliği tarafından TÜRVAk Sinema-Tiyatro Müzesi'nde gerçekleşecek.

10 yıl önce