|

Ömer Seyfettin hikaye yarışmasına büyük ilgi

Gönen Belediyesi tarafından düzenlenecek 24. Ömer Seyfettin Kültür-Sanat Haftası etkinlikleri içinde yer alan Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması'na, bin 444 eser başvurdu. Hikâyeler ön jüri tarafından incelenmeye başlarken katılım sayısının bir rekor lduğu bildirildi.

Cihan
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:30 - 5/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ömer Seyfettin hikaye yarışmasına büyük ilgi
Ömer Seyfettin hikaye yarışmasına büyük ilgi

Belediyeden yapılan açıklamaya göre önceki yıllarda yarışmacılar birden fazla hikâyeyle katılabilirken bu yıl herkes tek hikâye verebilecek. Yarışmanın ülke genelinde giderek büyüdüğünü ve katılımcıların arttığını belirten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ünlü hikâyeci Ömer Seyfettin''in adına düzenlenen haftanın da amacına ulaştığını söyledi. Yakar, bununla yetinmeyeceklerini ve hemşehrileri Ömer Seyfettin''in ismine yakışır şekilde etkinlikleri yayacaklarını bildirdi. Başkan Yakar amaçlarının yarışmaya katılımı arttırarak yeni hikâyeciler çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Gönen Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İzzet Fuat Onar başkanlığında ilçedeki Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerinden oluşan ön jüri, yarışmaya katılan hikâyeleri incelemeye başladı. Sonuçlar 4 Mart 2013'te açıklanacak ve aynı ay içinde ödül töreni düzenlenecek

11 yıl önce