|

Pal Sokağı Çocukları Başkentte oynayacak

Başkentte bu hafta Devlet Tiyatroları 18 eser, Devlet Opera ve Balesi 3 eser ve 1 konserle sanatseverleri selamlayacak.

Aa
00:00 - 3/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 09:45 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Pal Sokağı Çocukları Başkentte oynayacak
Pal Sokağı Çocukları Başkentte oynayacak

Devlet Opera ve Balesi, 5 Ocak'ta yeni yıl konseriyle dinleyicinin karşısında olacak. ATO Congresium'da gerçekleşecek orkestra şefliğini Bujor Hoinic'in yapacağı konserde solistler Esin Talınlı, Şenol Talınlı, Funda Saltaş, Çiğdem Önol, Murat Karahan, Çetin Kıranbay, Hülya Kazan, Sabri Karabudak ve Arda Aktar sahne alacak. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yarın, MEB Şura Salonu'nda saat 20.00'de şef Erol Erdinç yönetiminde 'Srebrenica Cehennemi Oratoryosu' konserinde sanatçı Djelo Jusic'e eşlik edecek. 

Tiyatro
Akün Sahnesi

'33 Varyasyon' hafta boyunca seyredilebilecek. İskender Altın'ın yönettiği oyunda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor.

'Pal Sokağı Çocukları' küçük seyirciler için 6 Ocak'ta sahne alacak. Küçük bir arsayı oyun yeri haline getiren 'Pal Sokağı Çocukları' ile burayı onların elinden almak isteyen 'Kırmızı Gömlekliler' arasındaki mücadeleyi anlatan oyunu Ferenc Molnar yazdı, Tarık Demirkan çevirdi, Serra Canbay oyunlaştırdı ve Ebru Kara yönetti.

Altındağ Tiyatrosu

'Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'  bugün, yarın ve 5 Ocak'ta sahnelenecek. 

Kendi aralarında zaman zaman acımasız intikam oyunları oynayan, aileleri ve hayat tarafından yalnızlaştırılmış iki yaşlı adamın yaşamının beklenmedik bir ziyaretçiyle yeni oyunlara, sürprizlere ve acımasız gerçeklere açılmasının konu edildiği 'Yosunlar', 8-9 Ocak'ta seyirciyle bir araya gelecek. 

Çocuk oyunu 'Boğaç Han' 6 Ocak'ta seyredilebilecek.

Büyük Tiyatro

'Kerbela' yarın ve 6 Ocak'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği 'Hürrem Sultan', 8 Ocak'ta sahnelenecek. Can Atilla'nın müziklerini yaptığı oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri ise Sevgi Türkay'a ait.

Cüneyt Gökçer Sahnesi

'Hürrem Sultan' hafta boyunca görülebilecek. 

Suat Derviş'in kaleminden, müzikleri ve yönetmenliği Gülriz Sururi imzalı 'Fosforlu Cevriye Müzikali', 8-9 Ocak'ta sanatseverlerle bir araya gelecek. 

Küçük Tiyatro:

Vladlen Alexandrov'un yönettiği 'Ben Ödüyorum' hafta boyunca sahnelenecek. Yves Jamiaque'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevirdiği oyunda Olcay Kavuzlu, Şevki Çepa, Sinem Şahin, Nurcan Süer ve Ceren Narinoğlu rol alıyor. 

'Venedik Taciri' 8-9 Ocak'ta izlenebilecek.

Oda Tiyatrosu

Pedro Bloch'un yazdığı, Yurdaer Okur'un yönettiği, 'Euridice'nin Elleri' bugün, yarın ve 5 Ocak'ta temsil verecek. Uğur Çavuşoğlu'nun rol aldığı oyun, aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının, evlilikleri nasıl iflasa sürüklediğini anlatıyor.

Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği 'Krem Karamel' 8-9 Ocak'ta izlenebilecek. 

Stüdyo Sahne

'Jerry ve Tom' yarın, 6 ve 8 Ocak'ta seyirciyle buluşacak. Oyunda Cüneyt Mete, Özgür Öztürk, Ünsal Coşar ve Yıldız Kaplan rol alıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi

Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği 'Cesaret Ana ve Çocukları' bugün, 5 ve 9 Ocak'ta seyredilebilecek. 

Şinasi Sahnesi

Stephen King'in yazdığı, Sinemis Candemir'in çevirdiği 'Dolores Claiborne' hafta boyunca temsil verecek. Hakan Çimenser'in  yönettiği oyunda Tolga Çiftçi, Serap Sağlar, Tolga Tuncer, Fulya Koçak Yeşilkaya, Deniz Gökçe, Kayhan ile Ahsen Mutlu rol alıyor.

Küçük sanatseverler, 'Karlar Kraliçesi' müzikalini 6 Ocak'ta seyredebilecek. 

'Yastık Adam' 8-9 Ocak'ta sahnelenecek. İlham Yazar'ın yönettiği oyunda Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çidamlı ve Buğra Koçtepe rol alıyor.

Opera

Opera Sahnesi: 29 Aralık'ta dünya prömiyeriyle seyirciyle buluşan 'Arda Boyları', 7 Ocak'ta temsil verecek. Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu'nun sahnelediği Trakya yöresine ait eserde, birbirlerine sevdalı Halime ve Recep'in hüzünlü aşk hikayesi konu ediliyor. 

'Karyağdı Hatun' operası, 9 Ocak'ta sahnelenecek. 

Operet Sahnesi: Aşk, dostluk, zaaf, çıkar ilişkileri, kıskançlıklar ve yanlış anlamaların tempolu koşuşturmasında komik olayların hızla birbirini izlediği müzikal komedi 'Bir Tenor Aranıyor', 8 Ocak'ta izleyicinin karşısına çıkacak. 

CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yarın, MEB Şura Salonu'nda saat 20.00'de, şef Erol Erdinç yönetiminde, 'Srebrenica Cehennemi Oratoryosu' konserinde Djelo Jusic'e eşlik edecek. 

BSO

Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası (BSO), Işın Metin yönetiminde yarın saat 20.00'de konser verecek. Kemanda Ebru Yerlikaya'nın sahne alacağı gecede, Mozart'ın 'Keman Konçertosu No.5'Türk', La majör KV.219' ve 'Senfoni No.40,Sol minör KV.550' eserleri icra edilecek. 

 

CerModern

CerModern'de, 16 Ekim'de açılan Van Gogh Alive sergisini gezemeyenler için bugün son gün. Sergide sanatçının 'Çalışan Adam', 'Yeşilimsi Bir Başlık Giymiş Yaşlı Köylü Kadını', 'Çiçek Açmış Erik Ağacı', 'Gri Şapkalı Otoportre' ve 'Vazoda 12 Ayçiçeği' gibi eserleri, ışık ve müzik sistemiyle harmanlanarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

11 yıl önce