|

Seamus Heaney'nin son sözü 'Korkma' oldu

Dulbin'de tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybeden Heaney için Donnybrook Sacred Heart Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Aa
00:00 - 2/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:47 - 2/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Seamus Heaney'nin son sözü 'Korkma' oldu
Seamus Heaney'nin son sözü 'Korkma' oldu

İrlanda'nın Nobel ödüllü şairlerinden Seamus Heaney, başkent Dublin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, Başbakan Enda Kenny, eski Cumhurbaşkanı Mary McAleese, Sinn Fein partisini temsilen Martin McGuinness ile Gerry Adams'ın da aralarında bulunduğu siyasetçilerin yanı sıra sanat dünyasından da çok sayıda kişi katıldı.

Heaney'nin eşi Marie Heaney ile çocukları Michael, Christopher ve Catherine Ann'i yalnız bırakmayanlar arasında dünyaca ünlü U2 grubunun solisti Bono ve eşi Ali Hewson da vardı. Yüzlerce kişinin katıldığı törenin sonunda, büyük şairin yayımlanmış ikinci derlemesinden "The Given Note" adlı şiir okundu.

Seamus Heaney'nin cenazesinin, doğum yeri olan Kuzey İrlanda'nın Derry kentindeki Bellaghy kabristanına götürüleceği ifade edildi.

William Butler Yeats'ten sonra İrlanda'nın en büyük şairi diye nitelenen Heaney, dünya edebiyatına büyük bir miras bırakarak cuma günü hayata gözlerini yummuştu.

Hayata veda ederken son sözü "Korkma"

Nobel ödüllü İrlandalı şair Seamus Heaney'nin hayata veda ederken son sözü "Korkma" olmuş.

İrlanda'da tedavi gördüğü hastanede cuma günü hayatını kaybeden Heaney için bugün Dublin'de cenaze töreni düzenlendi.

Sacred Heart Kilisesi'nde yüzlerce kişinin katıldığı törende, Heaney'nin ölümünden dakikalar önce yazdığı cep telefonu mesajı da açıklandı.

Heaney'nin çocuklarından Michael Heaney, törende yaptığı konuşmada, babasının annesine hasta yatağında yazdığı son mesajda, Latince "Noli timere" (Korkma) dediğini söyledi.

Dünya edebiyatına büyük miras bırakan büyük şairin son sözleri, törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

Dublin'deki törene Heaney'nin yakınlarının yanı sıra Kuzey İrlanda ve İrlanda'nın önde gelen siyasi liderleriyle sanat ve edebiyat dünyasından da çok sayıda kişi katıldı.

Heaney'nin cenazesinin doğum yeri olan Kuzey İrlanda'nın Derry kentindeki kabristana götürüleceği belirtilmişti.

11 yıl önce