|

"Sığıntılar" Konya'da

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), sezonun dördüncü oyunu "Sığıntılar"ı, bir kez daha seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Aa
00:00 - 16/01/2014 Thursday
Güncelleme: 13:13 - 16/01/2014 Thursday
Yeni Şafak
"Sığıntılar" Konya'da
"Sığıntılar" Konya'da

KDT Müdürü Alpay Aksum, "Sığıntılar" oyununun sezondaki ilk temsilinin 16 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de yapılacağını söyledi.

Slawomir Mrozek'in yazdığı Sığıntılar oyununu, Mustafa Uzman'ın yönettiğini belirten Aksum, oyun dekorunun Tayfun Çebi, ışığın Zeynel Işık, kostümün de Funda Çebi'ye ait olduğunu dile getirdi.

Oyundaki başlıca rollerde, Ozan Umut Çobanoğlu, Ferdi Dalkılıç, Çağatay Çiftçi, Eren Özyalçın ve Gülesin Gelenbevi'nin görev aldığını anlatan Aksum, şunları kaydetti:

"Sığıntılar, yabancı ülkede aynı odayı paylaşan iki zıt karakterin hikayesini anlatıyor. Az gelişmiş ülkenin kırsal bölgesinden, gelişmiş bir ülkeye göç etmiş, kısa vadeli çıkarcılık, saflık, yalancılık, ülke özlemi ve mal sahibi olma tutkusunu simgeleyen köylü-işçi ile ona taban tabana aykırı, yurdundan politik nedenlerle kaçmak zorunda kalmış bir aydının hikayesidir. İsimsiz karakterlerin ilkinin tek derdi, yeteri kadar para biriktirdiğinde ülkesine, ailesinin yanına dönmektir. Politik sebeplerden dolayı memleketini terk etmek zorunda kalmış bunalımlı oda arkadaşının derdi ise kölelik ve özgürlük üzerine yazmaya çalıştığı yapıtını tamamlamaktır. 'Sığıntılar', bu iki kişi arasındaki ilişkinin her boyutunu, sınıf ve düşünce farklarını, ideolojileri, tezleri, antitezleri ve bunların sentezini bazen bir kılıç gibi şakırdayan repliklerle anlatır."

10 years ago