|

Star Wars yeniden

Bilim-Kurgu filmi "Star Wars - Yıldız Savaşları"nın ekibi, bu ay içerisinde Avustralya'da kamera arkasına geçecek. Yeni bölümde Anakin Skywalker'ı Hayden Christensen canlandıracak.

.
00:00 - 2/06/2000 Cuma
Güncelleme: 17:40 - 8/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Star Wars yeniden
Star Wars yeniden

Ünlü bilim-kurgu serisi 'Yıldız Savaşları-Star Wars'un merakla beklenen yeni bölümü için hazırlıklar son aşamasına geldi. Yönetmen George Lucas ve ekibi, 'Star Wars-Episode II' için bu ay içerisinde Avustralya'da kamera arkasına geçecek.

Lucas Film'in internet sitesi, film ekibinin Avustralya'nın Sidney kentindeki Fox Stüdyoları'nda başlayacağını duyurdu. Dev bütçeli filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını George Lucas, yapımcılığını Rick McCallum üstlenecek. Yapımın teknik ekibinde görüntü yönetmeni David Tattersall, kostüm tasarımcısı Trisha Biggar olacak.

Sinema teknolojisinin son olanaklarının kullanılacağı filmde, efektlerden John Knool, animasyonlardan Rob Coleman sorumlu. Film için 6 ayı aşkın süredir hazırlıkları sürdüren ekip, yapımcı McCallum'un başkanlığında bazı sahnelerle ilgili son denemeleri yapıyor. Yüksek teknoloji ürünü dijital kameraların kullanılmasını planlayan McCallum, Sidney'de bulunarak çalışmalarla bizzat ilgilenecek.

Di Caprio da adaydı...

Filmin yeni bölümünde baş karakteri Anakin Skywalker'ı canlandırmak için 400 aday arasından seçilen genç Kanadalı aktör Hayden Christensen'in nasıl bir sınav vereceği merak ediliyor. Sinemanın ismi duyulmamış 19 yaşındaki yıldız adayı, 'The Phantom Menace' adlı bölümde 8 yaşındaki Jake Lloyd, 'Jedi'nin Dönüşü'nde ise 82 yaşındaki Sebastian Shaw'un canlandırdığı Jedi şövalyesinin 'gençliğini' beyazperdeye taşıyacak.

Leonardo Di Caprio, Tom Hanks'in oğlu Colin Hanks, 'American Psycho' filminin oyuncusu Christian Bale gibi ünlülerin arasından sıyrılarak rolü alan Christensen, 'Episode III' adlı bir sonraki bölümde de Anakin'i canlandıracak.

Christensen'i filmin diğer başrol oyuncusu Natalie Portman ile birlikte bir sahnede oynatarak prova yaptıran yönetmen Lucas, genç sanatçının sınavı başarıyla atlattığını, onunla çalışmak için çekimlerin başlamasını dört gözle beklediğini söylüyor. Yapımcı McCallum da çok yetenekli buldukları aktörün film için iyi bir seçim olduğu görüşünde. Diğer bölümleri gibi gişe rekorları kırması beklenen filmin çekimlerinin sonbaharda bitmesi planlanıyor.

24 yıl önce