|

Tan Oral karikatürleri mecburen satışta

Karikatürist Tan Oral''ın renkli ve siyah beyaz 44 çalışması Vinyetler adıyla sergileniyor. Oral bu sergiyle, kirasını ödeyebilmek için, eserlerini ilk defa satışa çıkardı.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 16/02/2014 Pazar
Güncelleme: 22:22 - 15/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Tan Oral karikatürleri mecburen satışta
Tan Oral karikatürleri mecburen satışta

Tan Oral 1970''lerden günümüze kadar gelen çeşitli gazete ve dergilerde çizdiği vinyetleri Schneidertempel Sanat Merkezi''nde ''Vinyetler'' adı altında sergiliyor. Sergide Oral''ın renkli ve siyah beyaz 44 çalışması yer alıyor. Daha önce hiç bir eserini satmayan karikatürist, bu sergiyle ilk defa çalışmalarını satışa çıkardı. Oral, çizimlerini satma kararını ''Kentsel dönüşümden dolayı oturduğum evden ayrılmak durumda kaldım. Kira ödemek zorunda olduğum için çalışmalarımı satıyorum. Karikatürler yayınlandıktan sonra çöpe gidiyor. Ama biri yaptığım çalışmayı satın alırsa en azından onun hayatında yer edecek. Bu fikir bana cazip göründü. O sebeple çizimlerimi satıyorum'' sözleriyle açıkladı.

Sergi açılışında, yaşanan sıcak gündemi de yorumlayan Tan Oral, karikatüristlerin gündemi iyi kullanamadığını ve tuzağa düştüklerini söyledi. Oral, ''Siyasetçiler ortaya çok çekici şeyler atıyor. Bunlar gazeteci ve mizahçıları çok etkiliyor. Kendi gündemlerinin değil yaratılan gündemin peşinden gidiyorlar'' diye konuştu.


10 yıl önce