|

Türk dünyasının genç yetenekleri Ankara'da

Türk cumhuriyetlerinden genç yeteneklerin bir araya geldiği TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, Ankara, Eskişehir ve Bursa'da konser verecek.

Aa
00:00 - 29/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:48 - 29/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Türk dünyasının genç yetenekleri Ankara'da
Türk dünyasının genç yetenekleri Ankara'da

Üç yıl önce, Türkçe konuşan halkların müzik potansiyelinin evrensel klasik müzik diliyle yansıtılması, Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin tanıtılması amacıyla kurulan orkestra, Uygur kökenli Kazak maestro Anvar Akbarov şefliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Amerika, Avrupa ve Avrasya'da gerçekleştirdikleri onlarca konserle Türk kültürünün ortak nağmelerini dünyaya duyuran orkestra bu yıl Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan ve Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan, Hakas, Tataristan ve Saha (Yakut) cumhuriyetlerinden gelen genç sanatçılardan oluşuyor.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 20. yılına ithaf edilen konser Türk Japon Vakfı işbirliğiyle düzenleniyor.

Konser, bugün başkentte Türk Japon Vakfında saat 19.30'da başlayacak.

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, 3 Eylül'de saat 20.00'de Eskişehir'de Espark yanında, 4 Eylül'de ise saat 19.30'da Bursa'da Ördekli Kültür Merkezinde sanaseverlerle buluşacak.

11 yıl önce