|

TÜRKSOY Bursa''da konser verecek

Birbirinden yetenekli genç sanatçılardan oluşan TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa''da konser verecek.

Cihan
00:00 - 3/09/2013 Salı
Güncelleme: 16:50 - 3/09/2013 Salı
Yeni Şafak
TÜRKSOY Bursa''da konser verecek
TÜRKSOY Bursa''da konser verecek

TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından, 2010 yılında Türkçe konuşan halkların müzik potansiyelinin evrensel klasik müzik diliyle yansıtılması, Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin daha yakından tanınmasının sağlanması ve popülerleştirilmesi amacıyla kuruldu. Orkestra, 4 Eylül Çarşamba günü saat 19.30''da Ördekli Kültür Merkezi''nde ücretsiz bir konser verecek.

Kazakistan Kurmangazi Konservatuarı profesörlerinden Uygur kökenli ünlü maestro Anvar Akbarov şefliğinde çalışmalarını sürdüren orkestra, yepyeni bir repertuarla, TÜRKSOY''un kuruluşunun 20. yılına ithafen Bursa''da sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan ve Rusya Federasyonu''na bağlı Başkurdistan, Hakas, Tataristan ve Saha (Yakut) Cumhuriyetleri''nden gelen genç sanatçıların yeteneklerini sergileyeceği konser, Bursalılara da müzik ziyafeti sunacak. Sanatçılar, konserde, E.B. Britten''in ''Simple Symphony'', P. Tchaikovsky''e ait ''Serenade for String Orchestra'', A. Serkebayev''ın ''Shalkyma'', K. Karayev''in ''Ayşe''nin Dansı'', A.T. Erdener''e ait ''4 Movements on E'' gibi dünyaca ünlü eserlerle ''Üsküdar''a Gider İken'' adlı eseri seslendirecekler.

11 yıl önce