|

Üç bin yıllık savaş sahnede sürecek

Anadolu Ateşi bu kez çok daha büyük bir proje ile izleyicinin karşısında. Troya efsanesi sahneye taşınıyor.Gösteride 120 dansçının yanında son teknoloji ile donatılmış 150 de robot kullanılacak.

Orhan Turan
00:00 - 5/04/2008 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 5/04/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Üç bin yıllık savaş  sahnede sürecek
Üç bin yıllık savaş sahnede sürecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük sanat gösterisi olarak adlandırılan Troya, 8 Nisan'da İstanbul Gösteri Merkezi'nde sahne alıyor. Basın açıklaması yapan Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, projeyi bilimsel ve sanatsal veriler ışığında hazırladıklarını söyledi. Erdoğan "Anayurdundan tüm dünyaya gerçek bir Troya yorumu ile yola çıkıyoruz. Referans noktamız Anadolu" dedi. Gösteri önümüzdeki yıl da Pekin Olimpiyatları'nda da sahne alacak. Erdoğan, 9 yıldır çalıştıkları gösterinin, Türkiye'nin tanıtımı açısından daönemli olduğunu belirtti

TROYA İÇİN 9 YILDIR ÇALIŞIYORUZ

Proje içinde Troya'da arkeolojik kazı yapan ekibin lideri Arkeolog Dç Dr. Rustem Aslan da bulunuyor. Kostümler bu kazılardan çıkan bulgular dikkate alınarak tasarlandı. Müzikler dünyanın en önemli virtiözlerinden Gheorghe Zamfir, Civan Gasparyan ve Vassilis Saleas imzasını taşıyor. Işık tasarımı Chicago müzikalinin ışığını yapan Christopher Ash tarafından düzenlendi. Öte yandan sahnedeki uçma figürleri için son teknolojiyle donatılmış 150 robot kullanılıyor. 12 bin metre kumaş kullanılan gösteri 7 bin 200 saat prova ile hazır hale getirildi. Sadece gösteride kullanılması için 2 bin 500 metre keçe kumaş Özbekistan'daki atölyelerde özel olarak dokutuldu. Gösterinin genelinde kullanılan kostümlerin üretimi için iki atölye geceli gündüzlü çalıştı. 8 - 9 - 16 -17 -18 Nisan tarihlerinde saat 21.00'da İstanbul Gösteri Merkezin'de sanatseverlerle bulaşacak gösterinin biletleri biletix'ten alınabilecek.

16 yıl önce