|

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Pal Sokağı Çocukları", Fransa Miss O'youk Kumpanyası'nın da "Ay ve Güneş" oyunu sahnelendi.

Aa
00:00 - 23/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 23/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festival
Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festival

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 8'incisi düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali farklı oyunlarla devam ediyor.

Festivalin ilk gününde, Ferenc Molnar tarafından kaleme alınan, Ebru Kara'nın yönetmenliğini yaptığı, binalarla kuşatılmış arsa için birbirleriyle amansız bir mücadeleye giren iki çocuk çetesinin hikayesinin anlatıldığı "Pal Sokağı Çocukları" tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelendi.

Tepebaşı Beldiyesi Kültür Merkezi'nde ise Fransa Miss O'youk Kumpanyası'nın "Ay ve Güneş" oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

Özellikle ilköğretim okulu öğrencilerinin ilgi gösterdiği festival kapsamında, İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu'nun "Kelebek", İran Saina Kukla Tiyatrosu'nun "Kheime Shab Baazi", Gürcistan Our Theatre'nun "Orkestra", İsveç-Finlandiya-Türkiye ortak yapımı Tiyatro Mish Mash'ın "Romeo Juliette", Moldova Izvosaşul Vessel Tiyatrosu'nun "Dede ve Turna", Hırvatistan Mala Tiyatrosu'nun "Bir Bulutun Hikayesi", Bulgaristan Danny ve Dessi Tiyatrosu'nun "Kurbağa Prens" adlı oyunları sahnelenecek.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsveç, İsviçre ve Moldova'dan tiyatrolar katılıyor.

11 yıl önce