|

Yeni çıkan kitapları gördünüz mü?

Yayın evlerinden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, yeni çıkan kitapları sizler için derledik.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 22/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:41 - 22/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni çıkan kitapları gördünüz mü?
Yeni çıkan kitapları gördünüz mü?
Sıcak/ Roman - Epsilon Yayınlar
ı

Gabe, Jace ve Ash: Ülkenin en varlıklı ve güçlü erkekleri. İstedikleri her şeyi elde etmeye alışkınlar. Hemen her şeyi. Gabe'in en büyük hayali ise onun için yasak elma olan bir kadınla fantezi yaşamak. Şimdi o yasak elma yeterince olgunlaşmış durumda… Gabe Hamilton, Mia Crestwell'i otelin açılışında gördüğünde, aklından geçenler yüzünden cehenneme gideceğini biliyordu. Ne de olsa, Mia onun en yakın arkadaşının kardeşiydi. Ama artık küçük değildi. Gabe de arzularını hayata geçirmek için çok uzun süre beklemişti. Mia'ya ilk gençlik günlerinden beri ilgi duymuş, onunla ilgili hayaller kurmuştu. Kendisi ondan on dört yaş büyükse ne olmuştu yani? Mia ise onu erişilmez biri olarak görüyor ama bu adama duyduğu tutkudan kurtulamıyordu. Gabe onu kendi dünyasına çektiğinde, Mia bu adam ve talepleri hakkında bilmediği çok şey olduğunu keşfedecekti. Yoğun ve tutkulu ilişkileri ikisinin de beklemediği bir yolda ilerleyebilir, belki ihanete bile açık olabilirdi.

Dünya Telaşı/ Mustafa Uçurum: Şiir - Kaynak Kültür Yayın Grubu

Şair Mustafa Uçurum, bu güne kadar başta Yağmur Dil Kültür ve Edebiyat dergisi olmak üzere Dergâh, Yedi İklim, Hece, Düş Çınarı, Eylül, Kum Yazıları, Yolcu, Sühan, Kırklar, Derkenar gibi dergilerde şiirler ve şiir üzerine yazılar yayınlandı. Şiirlerinde daha çok "yerel" değerlere vurgu yapan şair, günümüz Türk şiir macerası içinde kendine has bir ses, soluk yakalamayı başardı. Dünya Telâşı, şairin 'Tenhalayın Kalbimi'den sonra ikinci şiir kitabı.

Prens Sabahaddin'in Saklı Hayat(lar)ı / Halil Bezmen: Fikir - Arunas Yayınları

Halil Bezmen, yeni kitabında son dönem Osmanlı entelektüel çevrelerindeki jöntürk siyasi hareketine dikkat çekiyor. Prens Sabahaddin ateş altında geçen bu dönemde, İmparatorluk'un dağılmaktan kurtulması için adem-i merkeziyetçilik modelinin benimsenmesini tek çıkış yolu olarak görüyor. Günümüzün, Kürt sorunu ve yerel yönetimler sorunu gibi tartışmalarına çözüm getiren fikirlerin ele alındığı romanda, tarihsel gerçekler aşk hikayeleriyle harmanlanarak okuyucuya sunuluyor.

Tevbe Risalesi (İmam Gazali) / Tercüme: Dr. Ramazan Balcı / Etkileşim Yayınları

Tevbe gaybı bilen ve ayıpları örten Allah'a dönüş yapmaktır. Âdem (a.s.) ve sair enbiya nesli için yola girenin başlama noktası, kazananların ana sermayesi, irade ehlinin ilk adımıdır. Batıldan hakka yönelenlerin doğruluk anahtarı, yakınlık arzu edenlerin gayreti, seçkinliğin doğuş yeridir.

Her insan ya Âdem'e (a.s.) ya meleğe ya şeytana uyarak nesebini tashih eder. Günahına tevbe eden insan, insan olmanın gereğini yerine getirmekle nesebinin Âdem'e ulaştığına dair bir delil ortaya koymuştur. İsyan etmekte ısrar eden insan, nefsinin nesebini şeytan üzerine tescil etmiştir. Zira şeytan işlediği günahtan tevbe etmemiştir.

Şer ve hayır Âdem'in (a.s.) çamurunda kuvvetli bir macun haline gelmiştir. İki ateşten biri insanı şerden kurtarır: Ya pişmanlık ateşi veya cehennem ateşi! İnsanın cevherini şeytanın pisliklerinden temizlemek için ateşle yakmak zaruridir. İki ateşten hafif olanı seçmek insanın elindedir. Seçme imkânı elinden alınmadan, mecburi ikametgâhı olan cennet ve cehennem tarafına sevk edilmeden önce bunu yapabilir.

İçimizden Bir Peygamber / Ahmet Gökdemir / Nesil Yayınları

Allah Resulünün hayatı, sadeliği içinde harikalığı, harikalığı içinde sadeliği barındıran ve ikisinin de renkleri birbirini kapatmayan bir cennet elbisesi gibidir.Bu elbisenin her bir nakşının içerisine sinmiş olan denge, sosyal hayatın içinde bir pusula vazifesi görür arayışta olanlar için... Evinde, sokağında, ailesinin yanında veya arkadaşlarıyla sohbetinde hep bu dengenin güzel kokusu hissedilir bütün uhreviliğiyle.Elinizdeki eserde işte bu nurlu pusula, hayatın tüm alanlarına verdiği ışıkla ele alınıyor. İçimizden bir Peygamberin yaşadığı hayatı, tavırları, sözleri, ahlakı aktarılıyor arayışta olan zihinlere...

11 yıl önce