|

'Zorba' ete kemiğe bürünüyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), çok sayıda gösteride görev alan balet Irek Mukhamedov'u Zorba balesiyle başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

Aa
00:00 - 26/04/2013 Cuma
Güncelleme: 11:10 - 26/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
'Zorba' ete kemiğe bürünüyor
'Zorba' ete kemiğe bürünüyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, düzenlendiği basın toplantısında, 11-12 Mayıs'ta ATO Congresium'da gerçekleştirilecek "Zorba"nın, kaçırılmaması gereken bir gösteri olduğunu söyledi.

Zorba balesini Congresium işbirliğiyle yapacaklarını kaydeden Gökmen, Congresium yetkililerine kültür sanat hayatına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Ankara'da benzer salonlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gökmen, "Zorba'nın dünyaca ünlü bir eser olması ve Irek Mukhamedov'un bu eserde sahneye çıkması çok önemli bir ilki yaşatacak başkentlilere. Bugüne dek yetişen en önemli bale sanatçılarından birisi şehrimize gelecek. İzleyiciler sahnede dansın büyüsünü, sanatçının karizmasını ve aktörlüğünü görecek" diye konuştu.

Gökmen, bu sezonun Zorba balesiyle sona ereceğini kaydetti.

ADOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aykut Çınar da Ankaralıları tam anlamıyla bir sanat şöleninin beklediğini söyledi.

Gösteri nedeniyle sahnede düzenlemeler yapıldığını ve 60 kişilik bir orkestranın Mukhamedov'a eşlik edeceğini anlatan Çınar, tüm başkentlileri etkinliğe davet etti.

11 yıl önce